01:08:44 25.10.2021
Stiri

Departamentul Apărării al SUA avertizează că schimbările climatice vor crește conflictele legate de apă și alimente

Actualitate 12.10.2021 18:58 Vizualizări674 Autor: Ziarul National
Departamentul Apărării al SUA avertizează că schimbările climatice vor crește conflictele legate de apă și alimente


Schimbările climatice reprezintă o amenințare serioasă la adresa operațiunilor militare americane și vor fi surse de conflicte politice globale, a scris Departamentul Apărării în noul său plan de adaptare la schimbările climatice prezentat în această săptămână, conform CNBC și Descoperă.

Lipsa apei ar putea deveni o sursă principală de fricțiune sau de conflict între trupele americane din străinătate și țările în care se află acestea, a avertizat Departamentul.

Instituția se așteaptă, de asemenea, ca eforturile politice de atenuare a penuriei de alimente și apă să aibă ca rezultat atacuri teroriste și cibernetice mai frecvente din partea unor terți. Evenimentele meteorologice extreme agravate de schimbările climatice, inclusiv secetele, furtunile și inundațiile, au costat deja Departamentul miliarde de dolari, potrivit planului.

O creștere a evenimentelor meteorologice extreme va deteriora bazele militare, va degrada capacitățile misiunilor și va pune în pericol militarii.

Țările antrenate în conflicte sunt disproporționat de vulnerabile la schimbările climatice. Mai mult de o duzină de națiuni vulnerabile la încălzirea globală sunt, de asemenea, angajate în conflicte, potrivit unui indice realizat de Notre Dame Global Adaptation Initiative.

Această combinație agravează insecuritatea alimentară și economică și slăbește capacitatea guvernelor de a oferi sprijin, a declarat Comitetul Internațional al Crucii Roșii într-un raport recent.

Departamentul Apărării s-a numărat printre cele 20 de agenții federale care au dezvăluit săptămâna aceasta planuri de adaptare la schimbările climatice, care dezvăluie cele mai mari amenințări pe care încălzirea globală le reprezintă pentru operațiunile și instalațiile lor și sugerează cum ar putea să le facă față.

Președintele Joe Biden, la scurt timp după preluarea mandatului, a acordat agențiilor patru luni pentru a pregăti planurile ca parte a unei abordări la nivelul întregului guvern pentru combaterea schimbărilor climatice.

Printre temele principale ale planurilor se numără protejarea lucrătorilor de fenomenele de căldură extremă și creșterea rezistenței lanțurilor de aprovizionare la fenomene meteorologice extreme. Schimbările climatice au făcut ca siguranța trupelor să devină o preocupare majoră.

Cel puțin 17 soldați au murit din cauza expunerii la căldură în timpul antrenamentelor în bazele militare americane începând din 2008, potrivit Pentagonului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md