04:23:18 04.12.2023
Stiri

DEMISIA învăluită de MISTER a directorului SIS: Nicolae Negru explică de ce era firesc ca Esaulenco s-o informeze pe Maia Sandu despre reținerea lui Dodon, cercetat pentru TRĂDARE de patrie: „Nu putem exclude și anumite incompatibilități”

Actualitate 30.05.2022 15:52 Vizualizări3326 Autor: Ziarul National
DEMISIA învăluită de MISTER a directorului SIS: Nicolae Negru explică de ce era firesc ca Esaulenco s-o informeze pe Maia Sandu despre reținerea lui Dodon, cercetat pentru TRĂDARE de patrie: „Nu putem exclude și anumite incompatibilități”


O demisie precum cea de astăzi a directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandr Esaulenco, trebuie să fie transparentă, să fie indicate foarte clar motivele, în caz contrar apar tot felul de presupuneri și zvonuri, comentează știrea zilei editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Potrivit lui Negru, formula „în baza cererii personale, în legătură cu trecerea la alt loc de muncă” nu spune nimic și e rămasă din perioada sovietică.

Totodată, editorialistul nostru s-a referit și declarația președintei Maia Sandu, care spune că a aflat din presă despre reținerea lui Igor Dodon.

„Sigur, șeful SIS nu e obligat să raporteze președintei orice acțiune pe care o întreprinde împreună cu procuratura. Dar cazul lui Dodon, bănuit și de trădare de patrie, conține o puternică încărcătură politică și chiar geopolitică (Moscova îl vede ca pe un reprezentant al lumii ruse în R. Moldova) și era bine ca Maia Sandu să fie informată, să nu afle din presă, mai cu seamă în condițiile de azi, în vecinătatea unui focar de război, când e foarte mare pericolul destabilizării R. Moldova”, a punctat Negru.

Un alt motiv al demisiei lui Alexandr Esaulenco ar putea fi „incompatibilitatea” cu Maia Sandu.

„Pe de altă parte, nu putem exclude și anumite incompatibilități de ordin personal… Se pot imagina diferite motive ale demisiei în cauză, atunci când guvernarea nu e suficient de transparentă în acțiunile sale. Până la urmă, lipsa de transparență lovește ca un bumerang în capul sau imaginea ei”, a conchis Nicolae Negru.

De menționat că directorul SIS, Alexandr Esaulenco, l-a informat astăzi pe spicherul Igor Grosu că demisionează. Cererea sa urmează să fie examinată de plenul Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md