13:39:20 29.11.2022
Stiri

DECLARAȚIE // Solicitările așa-ziselor autorităţi de la Tiraspol privind purtarea unor negocieri de rezolvare a conflictului transnistrean sunt „provocatoare”

Actualitate 16.09.2022 12:50 Vizualizări1051 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Solicitările așa-ziselor autorităţi de la Tiraspol privind purtarea unor negocieri de rezolvare a conflictului transnistrean sunt „provocatoare”


Solicitările aşa-numitelor autorităţi de la Tiraspol privind purtarea unor negocieri care să vizeze rezolvarea conflictului transnistrean, lansate tot mai des în ultima perioadă, sunt „provocatoare”.

„Pentru a ne aşeza la masa negocierilor, trebuie să avem cu cine negocia. Pe de o parte, dinspre Tiraspol vin aceste mesaje, scrisori deschise privind încheierea unui acord de pace sau a recunoaşte independenţa, destul de provocatoare din punctul meu de vedere. În momentul de faţă, nu există condiţii pentru a începe discuţii pe statutul politic, parcă au cerut ceea ce am înţeles noi şi ne-am exprimat disponibilitatea de a începe astfel de discuţii, pe de altă parte, atunci când am zis că suntem disponibili, răspunsul a fost că nu sunt condiţii, că nu am îndeplinit noi pachetul. Din punctul meu de vedere, noi am îndeplinit toate angajamentele”, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, în cadrul unei emisiuni televizate.

Conducerea separatistă de la Tiraspol, tot mai izolată din cauza războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, vrea insistent negocieri directe cu președinta Maia Sandu. Așa-zisul lider transnistrean Vadim Krasnoselski a expediat o scrisoare șefei statului pe 15 august curent și s-a plâns de mai multe ori că nu a primit niciun răspuns.

„Nu înțeleg aceste invitații repetate. Există un dialog destul de frecvent între Biroul de Reintegrare de la Chișinău și reprezentanții regimului de la Tiraspol. Deci, dialogul actual este suficient. Noi ne dorim să fie pace si pe malul stâng, și pe malul drept și facem efort în acest sens. Sperăm că și ei înțeleg cât de mare este riscul, așa încât să nu vină cu provocări și să nu destabilizeze situația, crescând riscurile atragerii R. Moldova în acest război. Nu cred că acum este momentul cel mai potrivit să discutam despre un nou statut. Cred că, după încheierea acestui război, o să revedem acest format de negocieri, trebuie să vedem cum o să se întâmple lucrurile. Acum să ne concentrăm pe menținerea ordinii și a păcii și pe rezolvarea problemelor imediate ale cetățenilor”, i-a transmis recent Maia Sandu separatistului Krasnoselski prin intermediul unui interviu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md