14:54:36 13.08.2020
 
Stiri

Decizia care poate SCHIMBA totul: „Ținând cont de dinamica evenimentelor, sper că Înalta Curte va decide că data DIZOLVĂRII Legislativului să fie pe 21 iunie”

Politică 05.06.2019 10:19 Vizualizări1622 Autor: Ziarul National
Decizia care poate SCHIMBA totul: „Ținând cont de dinamica evenimentelor, sper că Înalta Curte va decide că data DIZOLVĂRII Legislativului să fie pe 21 iunie” Bizlaw


Președintele Igor Dodon, care acum câteva săptămâni anunța că, cel mai probabil, data dizolvării Parlamentului este 9 iunie, ar dori ca acest termen să fie prelungit până la 21 iunie. În acest sens, președintele a depus la Curtea Constituțională o sesizare, iar judecătorii urmează să-și anunțe în zilele următoare decizia.

„Ținând cont de dinamica evenimentelor din ultimele zile, sper că Înalta Curte va decide că data dizolvării legislativului trebuie să fie pe 21 iunie. Înțeleg că toți s-au săturat, dar mi-aș dori să le dau acestor partide încă o șansă să se înțeleagă. Dar, cel mai probabil, în proporție de 80%, Curtea Constituțională va decide că sâmbătă este ultima zi când mai poate fi organizată ședința Parlamentului”, a declarat președintele la o emisiune televizată.

Șeful statului crede că PSRM va fi criticat și în cazul în care va face o coaliție, fie ea și temporară, cu „ACUM”, dar și cu PD.

„În ultimul timp văd foarte multe comentarii chiar și de la foști colegi de partid. Nu trebuie să ne spuneți ce să facem, ca noi să nu vă spunem unde să plecați. Noi putem aprecia ce trebuie să facem în interesul cetățenilor noștri. Critici vor exista în orice caz. Dacă vom face coaliție cu „ACUM”, se vor găsi din cei care ne vor reproșa că ne-am aliat cu „românii”. Dacă vor fi anticipate, atunci se vor găsi deștepți care vor spune că noi toți suntem răi și trebuie să îi votăm doar pe ei. Dacă vom analiza posibilitatea unei coaliții cu democrații, se va zice că am mers cu „aceștia”. Pe noi ne întrebau de ce socialiștii de două luni de zile nu merg la negocieri și iată că Zinaida Greceanîi a mers la negocieri. Și ce s-a schimbat?”, a subliniat Dodon, referindu-se la discuțiile dintre PSRM și „ACUM”.

În același context, sursa citată a dezvăluit unde s-ar împotmoli negocierile cu „ACUM”.

„Eu cunosc toate detaliile acestor negocieri și știu foarte bine poziția lui Andrei Năstase și a Maiei Sandu, cine este mai deschis, cine mai închis, cui îi pasă mai mult de funcții. Despre aceste lucruri vom vorbi atunci când nu se va ieși cu nimic. După negocieri ei ies și spun că vor spicherul, premierul și toate celelalte funcții. Noi suntem la grădiniță sau ce? Socialiștii au avut dubii dacă să meargă la aceste negocieri. Cu toate acestea, ușa încă mai este deschisă. Dacă vreți, se poate negocia, dar socialiștii nu își vor schimba poziția. Dacă ar exista voință politică, problema s-ar putea rezolva timp de o zi, dar ei nu au nici voință, nici posibilitate, ci doar ambiții mari. Toți vor să fie șefi, ei au divergențe pe interior. Acolo sunt 26 de deputați și 26 de președinți de partid. Disciplina de partid acolo nu există și asta este o problemă”, a adăugat acesta.

De asemenea, Igor Dodon s-a referit și la propunerea făcută săptămâna trecută de PD, potrivit căreia socialiștilor să le revină funcția de președinte al Parlamentului.

„Varianta democraților, deocamdată, socialiștii nu o pot pune în discuții, pentru că nu există decizia Consiliului Republican. De fapt, timpul se termină și nu cred că această problemă va fi pusă în discuție în cadrul Consiliului Republican, care va avea loc joi seara sau vineri. Și cei de dreapta, și democrații vor să-i convingă pe socialiști ca ei să meargă la negocieri. Acest lucru este important. Toți înțeleg că de poziția socialiștilor va depinde ce putere vom avea după aceste alegeri sau poate după anticipate”, a conchis Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md