04:39:38 06.03.2021
 
Stiri

Datorită Moldindconbank, Holdingul Doverie este în TOP la Bursa din Sofia

Actualitate 22.02.2021 09:37 Vizualizări912 Autor: Ziarul National
Datorită Moldindconbank, Holdingul Doverie este în TOP la Bursa din Sofia


Moldindconbank a devenit principalul motiv al creșterii popularității acțiunilor Doverie United Holding AD la Bursa din Sofia. Un studiu efectuat de revista de specialitate Capital din Bulgaria arată că acțiunile Doverie United Holding AD au urcat pe prima poziție în TOP-10 ale preferințelor brokerilor bulgari, după achiziția Moldindconbank, a doua ca mărime bancă din Republica Moldova.

„Cumpărarea Moldindconbank a schimbat considerabil perspectivele holdingului, transformându-l în una dintre cele mai profitabile companii de pe piață. Acest lucru a sporit interesul investitorilor”, a explicat pentru Capital.bg Bojidar Todorov, reprezentantul brokerului Alpha Asset Management.

Este de menționat că Moldindconbank a obținut rezultate bune în 2020, în pofida crizei economice globale, provocată de pandemia COVID-19.

Profitul operațional al băncii a constituit la sfârșitul anului trecut peste 750 de milioane de lei, iar profitul net – 443 milioane de lei.

Moldindconbank își consolidează poziția pe piața bancară din Moldova cu o cotă de 20,5% din piață. La capitolul operațiuni cu cardurile bancare, instituția este lider incontestabil. Pe parcursul anului trecut s-a îmbunătățit și calitatea portofoliului de credite, iar ponderea celor neperformante și expirate are tendința de reducere.

Doverie United Holding AD menționează că banca a reușit în 2020 să obțină obiectivele și rezultatele stabilite la începutul anului trecut, datorită managementului foarte bun.

Amintim că în martie 2019, Doverie-Invest din Bulgaria a cumpărat 63,89% din acțiunile Moldindconbank, iar ulterior, compania și-a majorat cota până la 77,63%. Doverie-Invest a fost creată de către United Holding din Bulgaria.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md