16:26:39 25.09.2022
Stiri

Darurile lui Putin pentru Dodon, în ajunul campaniei electorale din R. Moldova: Motorina s-a înjumătățit

Actualitate 28.09.2020 22:37 Vizualizări1773 Autor: Ziarul National
Darurile lui Putin pentru Dodon, în ajunul campaniei electorale din R. Moldova: Motorina s-a înjumătățit


Federația Rusă ar putea acorda 20 de mii de tone de motorină pentru agricultorii din R. Moldova în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale.

„Darul” a fost anunțat astăzi de către președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei videoconferințe cu Igor Dodon.

„La 1 octombrie, va avea loc Forumul economic moldo-rus în format de teleconferință, iar la 2 octombrie se va desfășura ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică în format videoconferință. De asemenea, am discutat cu președintele Federației Ruse despre evoluția negocierilor privind obținerea de către Republica Moldova a împrumutului rus în valoare de 200 de milioane de euro. Totodată, am abordat chestiuni ce țin de semnarea unui acord cu privire la protecția socială, de acordare a asistenței umanitare din partea Federației Ruse pentru achiziția a 20 de mii de tone de motorină pentru producătorii agricoli din R. Moldova. În acest scop, partea rusă este dispusă să ofere 500 de milioane de ruble, iar prima tranșă ar putea fi transferată în zilele următoare”, a declarat Igor Dodon.

Motorina va fi procurată de la „Lukoil-Moldova”, a anunțat șeful statului astăzi, după o întrevedere cu Feyruz Isayev, directorul acestei companii.

„În baza unor liste întocmite în avans, gospodăriile agricole vor beneficia de asistență financiară proporțional cu volumul recoltei pierdute. Cu acești bani ei vor putea achiziționa motorină la stațiile de alimentare Lukoil cu o reducere semnificativă de 10-12%. Acest mecanism va începe să funcționeze în cel mai scurt timp, deoarece unii fermieri încep deja semănatul culturilor de toamnă, și va dura până la 1 mai 2021”, a spus Dodon.

Menționăm că, pe 25 august curent, șeful statului vorbea, după o întrevedere cu ambasadorul rus la Chișinău, despre 40 - 50 de mii de tone de motorină din partea Moscovei.

„Am exprimat recunoștința față de partea rusă pentru disponibilitatea de a oferi gratuit 40-50 de mii de tone de motorină pentru fermierii noștri în această perioadă deloc simplă de secetă îndelungată și de criză pandemică”, raporta atunci Dodon după întâlnirea cu Oleg Vasnețov.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md