03:04:43 13.08.2020
 
Stiri

DanubeChance2.0: Zeci de antreprenori din R. Moldova, ajutați să depășească CRIZA în afaceri

Actualitate 07.07.2020 16:20 Vizualizări396 Autor: Ziarul National
DanubeChance2.0: Zeci de antreprenori din R. Moldova, ajutați să depășească CRIZA în afaceri


Peste 30 de antreprenori din Republica Moldova au beneficiat de un program educațional privind depășirea crizei în afaceri, desfășurat de către ODIMM prin intermediul Proiectului transnațional dunărean DanubeChance2.0.

Programul de educație antreprenorială a fost dezvoltat de un consorțiu de instituții de suport în afaceri din 11 țări din Europa Centrală și de Est și este dedicat companiilor aflate în dificultate.

Timp de trei săptămâni, antreprenorii autohtoni au fost ghidați în consolidarea capacităților de planificare corectă a unei afaceri și management eficient al resurselor companiei. În același timp, cinci companii locale vor beneficia de servicii de accelerare a afacerii, prin intermediul cărora experții în domeniu vor mentora antreprenorii în procesul de revitalizare sau restructurare a afacerii.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, instituțiile de suport în afaceri au beneficiat de o sesiune de instruire și dialog privind măsurile de susținere a antreprenorilor în criză. Evenimentul a reunit reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, instituțiilor financiar-bancare, incubatoarelor de afaceri, Camerei de Comerț și Industrie, care au contribuit la dezvoltarea unui ecosistem favorabil pentru mediul de afaceri, facilitând reintegrarea în circuitul economic a antreprenorilor aflați în criză.

Proiectul DanubeChance2.0 – „Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării” - este co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Transnațional Dunărea. Proiectul își propune să dezvolte politici antreprenoriale pentru a doua șansă și soluții practice pentru a evita pierderea potențialului antreprenorial și a depăși stigmatizarea antreprenorilor după falimentul afacerii. Principalele rezultate ale proiectului sunt: dezvoltarea unei strategii privind accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării, dezvoltarea programului educațional pentru Academia „Trial and Error" și lansarea inițiativei de restructurare a afacerii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md