13:44:30 03.10.2023
Stiri

Cum îți dai seama dacă telefonul tău este SPIONAT. Un detaliu ignorat de mulți te poate AVERTIZA

Actualitate 25.11.2022 09:29 Vizualizări8063 Autor: Ziarul National
Cum îți dai seama dacă telefonul tău este SPIONAT. Un detaliu ignorat de mulți te poate AVERTIZA


Cum îţi dai seama dacă telefonul tău este spionat. Un detaliu ignorat de mulţi te poate avertiza. Este vorba de o funcție adaugată de către dezvoltatorii de la Google care te anunță dacă cineva îți accesează mobilul.

În cazul în care în partea dreaptă a telefonului apare un simbol cu microfonul sau camera pornită înseamnă că cineva urmărește tot ce faci. Această caracteristică a fost introdusă anul trecut și te ajută enorm.

Conform The Sun, modificarea este similară cu cea de la iPhone. Actualizarea software-ului Android 12 a fost realizată în octombrie 2021 pe telefoanele din întreaga lume.Simbolul care îţi arată când o aplicaţie foloseşte camera sau microfonul foto: The Sun

Simbolul în cauză se aprinde atunci când deschideți aplicația pentru cameră sau când doriți să înregistrați un mesaj vocal WhatsApp. Principalul actualizării din 2021 este protejarea de aplicațiile nesigure care înregistrează fără știrea ta.

Indicatorul care te avertizează că ești urmărit va apărea sub forma unei pictograme în colțul din dreapta sus a ecranului. Apare o pictogramă pentru fiecare aplicație accesată.

Pentru a interzice urmărirea aplicațiilor de pe telefonul mobil trebuie să ții cont de câteva aspecte. Unul dintre lucrurile pe care le ai de făcut într-o asemenea situație este verificarea istoricului aplicațiilor care s-au folosit de cameră, microfon sau locație.

De asemenea, utilizatorii trebuie să verifice și să vadă dacă au fost activate alte funcții. Acest lucru se face intrând la Setări, apoi la Confidențialitate și urmând pașii necesari de la tabloul de bord.

Pentru un sentiment de siguranță, se pot dezactiva complet microfonul și camera din Setările rapide. Instagram este una dintre aplicațiile care se folosește de cameră cel mai frecvent.

Mai mult decât atât, dacă detectați o aplicație neobișnuită folosind camera este încă un indiciu că cineva vă urmărește toate mișcările.

Din păcate, specialiștii cibernetici spun că au fost descoperite numeroase aplicații care accesează necorespunzător camera de pe telefoanele Android.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md