01:21:25 25.10.2021
Stiri

CRIZA GAZELOR // Ucraina a sărit în AJUTOR Republicii Moldova: Kievul ne livrează energie electrică pentru a acoperi deficitul determinat de scăderea cu 35% a volumului de gaze trimis de către Federația Rusă republicii noastre

Actualitate 14.10.2021 15:18 Vizualizări8306 Autor: Ziarul National
CRIZA GAZELOR // Ucraina a sărit în AJUTOR Republicii Moldova: Kievul ne livrează energie electrică pentru a acoperi deficitul determinat de scăderea cu 35% a volumului de gaze trimis de către Federația Rusă republicii noastre


Reducerea volumului de gaze naturale livrate R. Moldova de către Federația Rusă în luna octombrie a determinat un deficit de energie electrică estimat la circa 130 - 150 de MW.

În prezent, deficitul de energie electrică din R. Moldova este acoperit de către Ucraina, care ne-a sărit în ajutor.

„Știți că sistemul energetic al R. Moldova este interconectat cu cel al Ucrainei. Ținând cont că livrările de gaze în R. Moldova sunt cu circa 35% mai puține decât cele necesare republicii noastre pentru luna octombrie, aducem această energie electrică din Ucraina”, a anunțat miercuri-seară, într-o conferință de presă, vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Ministrul a precizat că R. Moldova nu a înaintat o solicitare oficială în acest sens, dar „mecanismul funcționează” și republica noastră va întoarce această datorie atunci când criza gazelor va fi rezolvată.

CITIȚI și Stare de ALERTĂ în sectorul de gaze naturale. Guvernul eliberează deja PĂCURA din rezervele de stat, pentru a economisi gaze. „Energocom a pornit deja NEGOCIERILE cu alți furnizori de gaze naturale”

„Această energie electrică vine din Ucraina în R. Moldova și, în momentul în care se va stabiliza piața, ea ar trebui să se întoarcă în Ucraina. (...) Această cantitate de energie electrică nu este cumpărată, intră ca un fel de împrumut fizic și va trebui întors de către sistemul electroenergetic al R. Moldova către piața Ucrainei, odată cu rezolvarea problemei gazelor”, a explicat Andrei Spînu.

Aceeași sursă a precizat că starea de alertă declarată de către autorități vizează numai sectorul gazelor, iar situația în ceea ce privește energia electrică va fi discutată luni, în cadrul unei ședințe la Guvern.

Potrivit vicepremierului, în prezent nu există premise ca cetățenii R. Moldova să rămână fără energie electrică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Miticu Mitica 14.10.2021 15:34

Acelasi santaj murdar l-a patit si România de mai multe ori in istoria ei. Asta i-a determinat de-a lungul istoriei sub impulsul Scolii Ardelene sa se apropie din ce in ce mai mult de parteneri seriosi, adica sa iasa din ce in ce mai mult din "stransoarea" slava si sa se apropie cultural din ce in ce mai tare de societatea latina. Se spune probabil ca insusi faptul ca tara a luat numele de România a fost unul dintre considerentele indepartarii de rasarit si apropierii de apus. Iar trecerea la calendarul ortodox pe nou a fost pecetluirea si iesirea definitiva dintre mandibulele canibalului frate mai mare. Deci daca rezistam acestor ultime asalturi, atunci avem garantia istorica ca vom rupe "cordonul ombilical" pe care rusia il numeste cordon sanitar . Dragoste cu sila ? Nu se poate ! Sub acoperirea unei iubiri sovietice , trebuie sa suportam toate mojiciile unui sot alcolic , a carei relatii se bazeaza DOAR PE INTERES, nicidecum de dragoste !!!

ion 15.10.2021 14:05

Дякуемо, Українa.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md