18:24:21 24.04.2024
Stiri

Coronavirusul a suferit o nouă mutaţie, întâlnită şi în Europa. Avertismentul cercetătorilor: Se transmite de 10 ori mai uşor. Care e paradoxul

Actualitate 20.08.2020 08:32 Vizualizări1413 Autor: Ziarul National
Coronavirusul a suferit o nouă mutaţie, întâlnită şi în Europa. Avertismentul cercetătorilor: Se transmite de 10 ori mai uşor. Care e paradoxul


Coronavirusul a suferit o mutaţie, identificată în Europa, America de Nord şi în părţi din Asia, iar acest fapt are o parte bună şi una mai puţin bună, spun cercetătorii.

Anunţul privind mutaţia Sars CoV-2 a fost făcută de preşedintele Societăţii Internaţionale pentru Boli Infecţioase, Paul Tambyah. Potrivit acestuia, mutaţia suferită ar face ca virusul să se transmită mai uşor, însă partea bună este că ar fi mai puţin mortal.

"Poate că este un lucru bun să avem un virus care este mai infecţios, dar mai puţin mortal", a declarat Tambyah, adăugând că majoritatea virusurilor au tendinţa să devină mai puţin virulente pe măsură ce suferă mutaţii, informează agerpres.ro.

Dovezile ştiinţifice arată că proliferarea mutaţiei D614G a coronavirusului în anumite părţi ale lumii, precum Europa, America de Nord sau Asia, coincide cu o scădere a ratei mortalităţii, virusul devenind şi mai puţin letal decât era.

"Este în interesul virusului să infecteze cât mai mulţi oameni fără să-i ucidă pentru că virusul depinde de gazdă pentru hrană şi adăpost", susţine oficialul Societăţii Internaţionale pentru Boli Infecţioase.

Această mutaţie a virusului a fost observată încă din luna februarie, dar specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) spun că nu există dovezi că ar fi existat îmbolnăviri mai severe.

În acest context, directorul general pentru sănătate din Malaezia, Noor Hisham Abdullah, a îndemnat la creşterea vigilenţei publice, după ce autorităţile au detectat ceea ce ele cred că ar fi mutaţia D614G a noului coronavirus în două focare recente.

De asemenea, acesta mai atrage atenţia că tulpina D614G detectată în Malaezia este de 10 ori mai infecţioasă, iar vaccinurile aflate în prezent în diferite etape de dezvoltare ar putea să nu fie eficiente în faţa acestei mutaţii.

Totuşi, preşedintele Societăţii Internaţionale pentru Boli Infecţioase, Paul Tambyah precizează că astfel de mutaţii nu pot modifica virusul suficient de mult pentru a face potenţialele vaccinuri mai puţin eficiente.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md