21:53:14 16.01.2022
Stiri

Copreședintele Comitetului de Asociere UE – R. Moldova, încântat de SCHIMBAREA produsă la Chișinău: „Faptul că există acum o majoritate parlamentară stabilă, sigură, transparentă, reprezintă o veste bună pentru R. Moldova și UE”

Actualitate 01.12.2021 15:29 Vizualizări961 Autor: Ziarul National
Copreședintele Comitetului de Asociere UE – R. Moldova, încântat de SCHIMBAREA produsă la Chișinău: „Faptul că există acum o majoritate parlamentară stabilă, sigură, transparentă, reprezintă o veste bună pentru R. Moldova și UE”


Copreședintele Comitetului de Asociere Uniunea Europeană – R. Moldova, europarlamentarul Siegfried Mureșan, este sigur că actuala majoritate parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) va reuși să reformeze și modernizeze instituțiile statului, iar în acest sens partidul de guvernământ are tot sprijinul structurilor europene.

„Schimbarea a ajuns în R. Moldova. Există astăzi o majoritate a PAS în Parlamentul R. Moldova care dorește reformarea și modernizarea statului. Am avut discuții astăzi la Chișinău și cu reprezentanții majorității parlamentare. Le-am transmis colegilor noștri din Parlamentul R. Moldova că se pot baza oricând pe sprijinul nostru pentru implementarea reformelor. Faptul că există acum la Chișinău o majoritate parlamentară stabilă, sigură, transparentă, care a anunțat o agendă clară în direcția reformelor, reprezintă o veste bună atât pentru R. Moldova, cât și pentru UE”, a declarat Mureșan.

În același context, europarlamentarul a subliniat importanța intensificării cooperării dintre Parlamentul European și Parlamentul R. Moldova.

„Un prim pas în acest sens a fost făcut în urmă cu câteva zile când a fost semnat la Bruxelles Memorandumul de Înțelegere privind activitățile de sprijin pentru democrație între Parlamentul European și Parlamentul R. Moldova. De asemenea, i-am felicitat pe colegii din Parlament pentru toate proiectele de lege adoptate până acum în Parlament și pentru progresele deja realizate în ceea ce privește reformele, în special în domeniul justiției”, a conchis sursa citată.

Amintim că o delegație a Parlamentului European, în frunte cu Siegfried Mureșan, se află în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie la Chișinău, pentru a participa la cea de-a X-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md