06:07:59 25.09.2020
 
Stiri

Copile violate și exploatate la munci grele într-un sat din Anenii Noi: Inculpații condamnați abia după zece ani

Actualitate 15.09.2020 09:50 Vizualizări1206 Autor: Ziarul National
Copile violate și exploatate la munci grele într-un sat din Anenii Noi: Inculpații condamnați abia după zece ani


Au racolat trei copile din orașul Tighina, care aveau câte 13 ani, le-au dus într-un sat din raionul Căușeni unde le-au violat, după care le-au transportat în raionul Anenii Noi și le-au impus să presteze munci agricole.

Cazul a avut loc acum zece ani, în vara anului 2010, iar cei trei inculpați au fost salvați de către sistemul judecătoresc al R. Moldova în câteva rânduri. Abia acum aceștia au fost condamnați la câte 15 și, respectiv, 17 ani de închisoare de către Curtea de Apel Chișinău, fiind găsiți vinovați pentru trafic de copii în scop de exploatare prin muncă forțată.

Procuratura Generală susține că fetele au fost recrutate în luna iunie 2010 din orașul Tighina și au plecat de acasă fără să înștiințeze părinții care nu au știut nimic despre ele timp de mai multe săptămâni.

Victimele au fost adăpostite inițial într-o locuință din satul Chircăieşti, raionul Căușeni, unde au fost abuzate sexual, acțiuni pentru care persoanele vinovate au fost condamnate într-o cauză penală separată.

Pe 25 iunie 2010, copilele au fost transportate cu un taxi în raionul Anenii Noi și, timp de aproximativ două săptămâni, au fost adăpostite în blocurile locative ale taberei de odihnă din preajma satului Hârbovăț, fiind impuse să prășească și să culeagă legume.

Pe 1 iulie 2010, minorele au încercat să evadeze, dar fără succes, acestea fiind găsite, bătute şi impuse să presteze în continuare munci agricole.

Fetele au reuşit totuşi să-şi telefoneze părinții care au alertat forțele de ordine, iar peste două zile acestea au fost eliberate.

Procuratura precizează că, în anul 2013, Judecătoria Anenii Noi i-a achitat pe inculpați, iar Curtea de Apel a respins apelul procurorului, menținând achitarea celor doi. În anul 2018, Curtea Supremă de Justiție a admis recursul procurorului și a dispus rejudecarea dosarului de către Curtea de Apel Chișinău, care recent a pronunțat o nouă hotărâre, inculpații primindu-și pedepsele.

Decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.

Menționăm că investigarea acestui dosar a avut loc în strânsă colaborare cu Centrul Internaţional „La Strada”, care a asigurat asistența psihologică şi juridică a minorelor, precum şi cu Centrul de asistenţă şi protecţie a victimelor traficului de fiinţe umane care a oferit protecție şi plasament temporar victimelor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md