05:19:14 03.12.2021
Stiri

CONTRABANDĂ // Sute de kilograme de carne de vită congelată de origine străină, cu termenul de valabilitate expirat, urmau să fie vândute în piețele din Chișinău

Actualitate 15.10.2021 13:58 Vizualizări1857 Autor: Ziarul National
CONTRABANDĂ // Sute de kilograme de carne de vită congelată de origine străină, cu termenul de valabilitate expirat, urmau să fie vândute în piețele din Chișinău Serviciul Vamal


O cantitate de 240 de kilograme de carne de vită congelată de origine străină, cu termenul de valabilitate expirat, urma să ajungă în piețele din Chișinău ca să fie vândută consumatorilor.

Planul a fost dat peste cap de către ofițerii vamali care au stopat zilele trecute un autoturism de model „Toyota Prius” ce se deplasa din raionul Ștefan Vodă spre Chișinău.

Conducătorul auto le-a spus vameșilor că intenționa să comercializeze marfa expirată în piețele din capitală.

Serviciul Vamal anunță că a prevenit, pe parcursul ultimei săptămâni, 28 tentative de trafic ilicit de mărfuri, inclusiv de larg consum, printre care articole vestimentare, cafea, mărfuri de uz casnic, piese auto și articole de parfumerie.

Totodată, inspectorii vamali de la Cahul au depistat 1 960 pachete de țigări, tăinuite în pereții laterali ai unui mijloc de transport care se deplasa din Republica Moldova în Belgia, totodată fiind ridicați și 100 de litri de alcool.

Și câinii specializați ai Vămii, în comun cu inspectorii posturilor vamale Costești, Cahul, Leușeni și Sculeni au dejucat patru tentative de trafic ilicit cu bunuri. În cadrul controlului de specialitate, aceștia au depistat 800 de comprimate și fiole cu substanțe anabolizante, 47 kg de tutun pentru narghilea, băuturi alcoolice ș.a.

Vameșii de la Leușeni au înregistrat alte nouă cazuri de transportare a mărfurilor fără acte de proveniență și nedeclarate, printre care piese auto, produse de igienă, produse alimentare, articole vestimentare, tehnică de uz casnic, produse chimice.

Bunuri nedeclarate au fost depistate și la posturile vamale Tudora, Giurgiulești, Criva, Briceni, Comrat, Chișinău 4 (Poșta), Aeroportul Internațional Chișinău și Otaci.

Serviciul Vamal susține că mărfurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă și făptașii riscă amenzi.

Instituția mai arată că a identificat, în aceeași perioadă, 130 de mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării - 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive, dar și 23 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3 000 la 4 500 de lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md