16:42:49 17.10.2021
Stiri

Consiliul Birourilor „Carte Verde” de la Bruxelles a dispus scoaterea R. Moldova de sub monitorizare: Republica nu mai riscă să fie exclusă din sistemul internațional „Carte Verde”

Actualitate 28.09.2021 16:13 Vizualizări1373 Autor: Ziarul National
Consiliul Birourilor „Carte Verde” de la Bruxelles a dispus scoaterea R. Moldova de sub monitorizare: Republica nu mai riscă să fie exclusă din sistemul internațional „Carte Verde”


Republica Moldova a depășit etapa legată de excluderea sa din sistemul „Carte Verde” și, după aproape două decenii, Consiliul Birourilor „Carte Verde” a dispus recent scoaterea republicii noastre de sub monitorizare.

Totuși, decizia reprezintă un „credit în avans” oferit actualei guvernării, condiționat de angajamentul pentru implementarea mai multor reforme în domeniu.

Mesajul i-a fost transmis astăzi președintelui Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, de către membrii Consiliului Birourilor sistemului „Carte Verde”, cu sediul la Bruxelles, care efectuează o vizită în R. Moldova.

Discuțiile au vizat situația actuală și perspectivele de dezvoltare a pieței de asigurări în particular și a sectorului financiar nebancar în general.

De asemenea, interlocutorii au amintit că, în anul 2015, sistemul „Carte Verde” a fost delapidat de aproape 20 de milioane de lei prin intermediul unor scheme corupte, bani care încă nu au fost recuperați. Ziarul NAȚIONAL a scris anterior că această operațiune a purtat semnătura lui Veaceslav Platon.

„Avem multe de făcut pentru creșterea transparenței și a standardelor de pe această piață”, a recunoscut Dumitru Alaiba.

Sistemul „Carte Verde” a fost creat la 1 ianuarie 1953 sub egida Comisiei Economice pentru Europa a ONU și este administrat de Consiliul Birourilor din care face parte și „Biroul Naţional al Asigurătorilor” din R. Moldova.

Polița Internațională de Asigurare „Carte Verde” este un produs de asigurare contra riscurilor în urma unui eventual accident produs în străinătate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Maia Crudu 29.09.2021 13:30

Replică pentru ALAIBA Domnilor parlamentari parveniți. Vă lăudați partenerilor străini că faceți reforme în realitate doar le mimați. Meritul pentru soluționarea crizei îndelungate în privința ”CARTE VERDE” este incontestabil al celor pe care i-ați revocat la 9 septembrie curent. De aceea, cel puțin nu faceți să fie mai rău, menține-ți pe ”linia de plutire” acest trend relativ pozitiv. ”Realizările” voastre deocamdată sunt nule – deja ați ”reușit” să îngrijorați organismele internaționale prin faptul că nu sunteți capabili să instalați o nouă conducere la CNPF. S-au consumat trei săptămâni, dar voi habar nu aveți ce înseamnă să nu funcționeze o instituție publică. Rușine!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md