00:41:11 01.11.2020
 
Stiri

Companiile din R. Moldova, ajutate de către Banca Mondială să supraviețuiască, să recupereze și menține locurile de muncă după criza COVID-19

Actualitate 28.09.2020 10:18 Vizualizări1324 Autor: Ziarul National
Companiile din R. Moldova, ajutate de către Banca Mondială să supraviețuiască, să recupereze și menține locurile de muncă după criza COVID-19


Pandemia COVID-19 a dus la o reducere drastică a activității economice în R. Moldova, companiile și afacerile confruntându-se cu constrângeri financiare grave pentru a-și continua activitatea, achita salariile și îndeplini obligațiunile fiscale.

Banca Mondială anunță că pachetul de asistență care restructurează proiectul în derulare „Modernizarea Administrației Fiscale”, în valoare de 15 milioane dolari SUA, își propune drept scop să susțină Guvernul Republicii Moldova în implementarea unor măsuri fiscale importante de atenuare a riscurilor pentru a ajuta companiile.

Restructurarea dată va ajuta Guvernul Republicii Moldova să implementeze măsuri importante de facilități fiscale, care vor susține continuitatea afacerilor și nivelul de ocupare a forței de muncă în contextul pandemiei COVID-19.

Proiectul va implementa în mod specific programe de subvenționări fiscale condiționate pentru a susține atât supraviețuirea afacerilor, cât și pentru a proteja ocuparea, se arată într-un comunicat de presă al biroului Băncii Mondiale în R. Moldova.

„Restructurarea proiectului de Modernizare a Administrației Fiscale face parte din răspunsul la criza COVID-19 al Grupului Banca Mondială. Măsura va susține eforturile guvernului de a salva mijloacele de trai, menține locurile de muncă și va asigura dezvoltarea mai sustenabilă a afacerilor și crearea locurilor noi de muncă. Ajutorarea companiilor și instituțiilor financiare să supraviețuiască șocului inițial al crizei, restructurarea și recapitalizarea sunt elementul cheie pentru a susține recuperarea economică și mobilizarea veniturilor pe termen mai lung”, a menționat Anna Akhalkatsi, directorul biroului Băncii Mondiale în R. Moldova.

Această restructurare va permite, de asemenea, Serviciului Fiscal de Stat (SFS) să achiziționeze două soluții software pentru a asigura continuitatea activității agenției fiscale și îmbunătăți prestarea serviciilor pentru contribuabili în circumstanțele de carantină. Soluțiile de tehnologii informaționale includ un sistem de monitorizare la distanță pentru inspectorii fiscali și un soft de protecție împotriva pierderii datelor. Împreună, aceste soluții vor permite SFS să continuie realizea funcțiilor, care contribuie la îmbunătățirea conformității și deservirea continuă și sigură a contribuabililor în cazul repetării pandemiei sau survenirii unor urgențe similare. Implementarea ambelor soluții software va contribui la îmbunătățirea administrării fiscale și, prin urmare, a serviciilor acordate contribuabililor.

De menționat că, din momentul aderării R. Moldova la Banca Mondială în 1992, instituția financiară internațională a alocat peste 1,3 miliarde de dolari pentru circa 60 de operațiuni realizate în republica noastră în domenii precum susținerea afacerilor, modernizarea serviciilor guvernamentale, administrația fiscală, înregistrarea funciară, educația, drumurile, sănătatea și sectorul social, inclusiv răspunsul de urgență COVID-19, agricultura și energia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.10.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea nu e o pară m...

26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md