05:40:27 25.09.2021
Stiri

Combinația de vaccinuri AstraZeneca și Pfizer crește nivelul de anticorpi

Actualitate 26.07.2021 15:29 Vizualizări982 Autor: Ziarul National
Combinația de vaccinuri AstraZeneca și Pfizer crește nivelul de anticorpi


O combinaţie de două vaccinuri anti-COVID-19, bazată pe administrarea unei prime doze de ser AstraZeneca şi pe injectarea la rapel a unei doze de ser Pfizer, a crescut nivelurile de anticorpi neutralizanţi de până la şase ori mai mare decât administrarea a doua doze AstraZeneca.

Studiul a fost realizat pe un grup de 499 de angajaţi din domeniul medical - 100 dintre ei au primit doze mixte, 200 au primit cele două doze ale vaccinului Pfizer, iar restul au fost vaccinaţi cu cele două doze ale serului AstraZeneca.

Toţi voluntarii au dezvoltat anticorpi neutralizanţi, care împiedică virusul SARS-CoV-2 să pătrundă în celule şi să se înmulţească în organism, iar rezultatele constatate în rândul persoanelor vaccinate cu schema mixtă au arătat niveluri similare de anticorpi neutralizanţi cu cele constatate în grupul vaccinat cu serul Pfizer.

Luna trecută, un studiu din Marea Britanie a evidenţiat rezultate similare - o doză de vaccin AstraZeneca urmată de o doză de ser Pfizer au produs cele mai bune reacţii ale celulelor T şi o concentraţie mai mare de anticorpi în comparaţie cu schema de vaccinare ce presupunea administrarea mai întâi a unei doze de vaccin Pfizer şi apoi a unei doze de vaccin AstraZeneca.

Datele obţinute din studiul sud-coreean oferă un sprijin suplimentar deciziilor adoptate în mai multe ţări de a oferi populaţiilor o alternativă pentru cea de-a doua doză a vaccinului AstraZeneca, după ce acest ser a fost asociat cu riscul de apariţie a unor rare cazuri de cheaguri sangvine, scrie newsweek.ro.

Studiul sud-coreean a analizat, de asemenea, activitatea neutralizantă împotriva principalelor variante îngrijorătoare ale coronavirusului, a anunţat Agenţia pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Coreea de Sud (KDCA).

Niciunul dintre cele trei subgrupuri nu a arătat o activitate neutralizantă redusă împotriva variantei Alfa, identificată în premieră în Marea Britanie, însă cantitatea de anticorpi neutralizanţi a scăzut de 2,5-6 ori împotriva variantelor Beta, Gamma şi Delta, depistate iniţial în Africa de Sud, Brazilia, respectiv în India.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md