10:45:11 04.12.2023
Stiri

CLASAMENTE // În ce raioane sunt plătite cele mai MARI salarii din R. Moldova, unde există cea mai bună infrastructură rutieră, dar și cea mai mare corupție

Economie 09.03.2017 14:00 Vizualizări8301 Autor: Ziarul National
CLASAMENTE // În ce raioane sunt plătite cele mai MARI salarii din R. Moldova, unde există cea mai bună infrastructură rutieră, dar și cea mai mare corupție Provincial


Cele mai bune condiții de investiții în R. Moldova sunt în municipiile Chișinău, Bălți, dar și în raioanele Ialoveni, Drochia și Rezina.

Cel puțin, așa arată portalul competitivității raionale din R. Moldova, lansat astăzi la Chișinău de IDIS „Viitorul”, cu sprijinul financiar al Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace.

Nivelul de competitivitate a raioanelor a fost evaluat în baza a 81 de indicatori, cum ar fi ca piața muncii, taxele locale, infrastructură etc. și reprezintă calitatea per ansamblu a condiţiilor de activitate din raion.

Clasamentul publicat pe competitiveness.viitorul.org arată că indicele mediului de afaceri regional este cel mai ridicat în Chișinău - 4,22, urmat la mică distanță de Bălți - 4,14.

Același portal arată că cele mai mari salarii medii sunt plătite în Chișinău, Bălți, Rezina, Drochia și Soroca.Infrastructura rutieră este mai bună la Căușeni, Ștefan Vodă, Dubăsari, Soroca și Ialoveni.Șomajul este mai înalt la Cahul, Ialoveni, Nisporeni, Fălești și Hâncești.Nivelul de studii este mai înalt la Cahul, Ialoveni Dubăsari, Ștefan Vodă și Sângerei.Cele mai tehnologizate raioane sunt Orhei, Dondușeni, Ștefan Vodă, Ungheni și Sângerei.Iar impactul corupției asupra autorităților este mai pronunțat la Ștefan Vodă, Cimișlia, Nisporeni, Dondușeni și Orhei.Mai multe date despre competitivitatea raioanelor din R. Moldova găsiți AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md