09:17:23 27.03.2023
Stiri

CLASAMENTE // În ce raioane sunt plătite cele mai MARI salarii din R. Moldova, unde există cea mai bună infrastructură rutieră, dar și cea mai mare corupție

Economie 09.03.2017 14:00 Vizualizări7983 Autor: Ziarul National
CLASAMENTE // În ce raioane sunt plătite cele mai MARI salarii din R. Moldova, unde există cea mai bună infrastructură rutieră, dar și cea mai mare corupție Provincial


Cele mai bune condiții de investiții în R. Moldova sunt în municipiile Chișinău, Bălți, dar și în raioanele Ialoveni, Drochia și Rezina.

Cel puțin, așa arată portalul competitivității raionale din R. Moldova, lansat astăzi la Chișinău de IDIS „Viitorul”, cu sprijinul financiar al Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace.

Nivelul de competitivitate a raioanelor a fost evaluat în baza a 81 de indicatori, cum ar fi ca piața muncii, taxele locale, infrastructură etc. și reprezintă calitatea per ansamblu a condiţiilor de activitate din raion.

Clasamentul publicat pe competitiveness.viitorul.org arată că indicele mediului de afaceri regional este cel mai ridicat în Chișinău - 4,22, urmat la mică distanță de Bălți - 4,14.

Același portal arată că cele mai mari salarii medii sunt plătite în Chișinău, Bălți, Rezina, Drochia și Soroca.Infrastructura rutieră este mai bună la Căușeni, Ștefan Vodă, Dubăsari, Soroca și Ialoveni.Șomajul este mai înalt la Cahul, Ialoveni, Nisporeni, Fălești și Hâncești.Nivelul de studii este mai înalt la Cahul, Ialoveni Dubăsari, Ștefan Vodă și Sângerei.Cele mai tehnologizate raioane sunt Orhei, Dondușeni, Ștefan Vodă, Ungheni și Sângerei.Iar impactul corupției asupra autorităților este mai pronunțat la Ștefan Vodă, Cimișlia, Nisporeni, Dondușeni și Orhei.Mai multe date despre competitivitatea raioanelor din R. Moldova găsiți AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md