17:05:33 09.07.2020
 
Stiri

Cinci sute de copii din R. Moldova vor beneficia de cărți de povești, jocuri logice și de creativitate, precum și echipamente sportive

Actualitate 05.06.2020 15:00 Vizualizări684 Autor: Ziarul National
Cinci sute de copii din R. Moldova vor beneficia de cărți de povești, jocuri logice și de creativitate, precum și echipamente sportive


UNICEF anunță că a procurat un lot de materiale educaționale și echipamente sportive, cu o valoare totală de peste 300 de mii de lei, pentru a fi puse la dispoziția preșcolarilor și copiilor din clasele primare prin intermediul serviciilor de asistență psihopedagogică din R. Moldova.

„Școala nu este doar o instituție care oferă cunoștințe, ea mai oferă și acces la servicii și protecție copiilor care au cea mai mare nevoie de sprijin. Începând cu 1 iunie, copiii sunt în vacanță. Însă familiile nu trebuie să se simtă neputincioase în fața pandemiei. Aceste materiale educaționale sunt un suport important pentru familiile , ale căror copii nu au cărți și jucării”, a menționat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Inițiativa este parte a unui suport în valoare de 70 de mii de dolari acordat de către Parteneriatul Global pentru Educație și UNICEF Moldova, care, pe lângă instruirea pedagogilor, mai presupune și procurarea a 80 de unități de tehnică de calcul, distribuirea pachetelor de suport pentru preșcolari și elevii ciclului primar și organizarea cursurilor de formare a educatorilor privind realizarea educației parentale la distanță.

„Aceste pachete educaționale înseamnă o serie de posibilități pentru copii atât pentru a se juca, cât și pentru a învăța în timpul vacanței, oferind astfel oportunități de agrement și dezvoltare în același timp. Solicităm tuturor partenerilor să sprijine și să promoveze activități pentru copiii de toate vârstele pe parcursul unei veri, care vor fi cu totul altfel, datorită contextului actual provocator de pandemie", a spus Desiree Jongsma, reprezentantă de țară UNICEF în Moldova.

Potrivit unei analize realizate de UNICEF, aproape 1,3 miliarde de elevi din 177 de țări (peste 72%) stau acasă ca urmare a închiderii școlilor la nivel național Aproximativ 80 de milioane de copii din întreaga lume au fost sprijiniți de UNICEF în această perioadă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md