13:34:55 17.01.2021
 
Stiri

Chișinăul, cu cel mai mare număr de infectări cu COVID-19, sub COD ROȘU de alertă în sănătate publică: Cele mai afectate suburbii sunt Durlești, Trușeni, Bubuieci, Codru, Sângera, Stăuceni și Băcioi

Actualitate 05.10.2020 13:28 Vizualizări995 Autor: Ziarul National
Chișinăul, cu cel mai mare număr de infectări cu COVID-19, sub COD ROȘU de alertă în sănătate publică: Cele mai afectate suburbii sunt Durlești, Trușeni, Bubuieci, Codru, Sângera, Stăuceni și Băcioi


Municipiul Chișinău a înregistrat până acum cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus - aproape jumătate dintre toate cazurile de COVID-19 din R. Moldova sau peste 24,87 de mii din 56,57 de mii la nivel republican.

Începând cu 1 octombrie curent, în capitală a fost instituit cod roșu de alertă în sănătate publică, iar autoritățile locale îndeamnă locuitorii orașului și ai suburbiilor să respecte toate măsurile de prevenire a infecției COVID-19, dar și restricțiile stabilite oficial.

Potrivit Tatianei Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate din Chișinău, situația privind infecția COVID-19 pe teritoriul municipiului rămâne în continuare alarmantă. Numărul cazurilor de contaminare este în în creștere, iar pronosticurile nu sunt favorabile.

Incidența îmbolnăvirilor în municipiu prin coronavirus, la 100 de mii de locuitori, este de 866,41 de persoane. Totodată, cele mai afectate suburbii rămân a fi Durlești, Trușeni, Bubuieci, Codru, Sângera, Stăuceni și Băcioi.

Tatiana Bucearschi a îndemnat repetat cetățenii să respecte măsurile de protecție contra COVID - purtare obligatorie a măștii de protecție în locurile aglomerate și spațiile închise, spălatul cât mai des pe mâini, dezinfectarea suprafețelor, aerisirea periodică a încăperilor, evitarea după posibilitate a zonelor aglomerate. De asemenea, părinții sunt îndemnați să nu permită copiilor aflarea pe terenurile de joacă.

În caz de infectare, oamenii trebuie să contacteze medicul de familie, iar dacă starea de sănătate se agravează – să solicite Serviciul asistență medicală urgentă.

În spitalele municipale sunt internați pe moment 786 de pacienți, inclusiv 714 confirmați COVID și 72 de suspecți. 245 de persoane sunt în stare gravă, inclusiv 17 intubate. De asemenea, 16 940 de pacienți cu forme ușoare sunt monitorizați în cadrul instituțiilor medicale primare.

În prezent, autoritățile din Chișinău examinează posibilitățile de a majora numărul de locuri în instituțiile spitalicești, pentru a face față fluxului majorat de îmbolnăviri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

08.01.2021 10:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vulnerabilitatea dem...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md