12:13:54 19.05.2022
Stiri

Chișinăul cere reglementare CLARĂ pentru exercițiile MILITARE desfășurate în Transnistria, astfel încât acestea să se desfășoare doar în punctele unităţilor de pacificare sau centrele de instruire din afara Zonei de Securitate

Actualitate 28.01.2022 12:56 Vizualizări2031 Autor: Ziarul National
Chișinăul cere reglementare CLARĂ pentru exercițiile MILITARE desfășurate în Transnistria, astfel încât acestea să se desfășoare doar în punctele unităţilor de pacificare sau centrele de instruire din afara Zonei de Securitate


Delegația R. Moldova în Comisia Unificată de Control (CEC) a cerut joi, 27 ianuarie, Comandamentului Militar Întrunit să elaboreze reglementări clare potrivit cărora antrenamentele și exercițiile militare din stânga Nistrului să fie desfășurate în punctele de dislocare permanentă a unităţilor de pacificare sau în centrele de instruire din afara Zonei de Securitate, nu în raza posturilor de pacificare, așa cum se întâmplă în prezent.

De asemenea, în cadrul ședinței de joi a CUC, convocată la Tighina, Delegația Chișinăului a prezentat argumente suplimentare privind acțiunile ilegale admise în Zona de Securitate de către așa-zisele structuri de forță din regiunea transnistreană, oferind exemple de multiple abuzuri ale așa-numitor „grăniceri”, care generează discreditarea conceptului operațiunii de pacificare.

CITIȚI și Exerciții de LUPTĂ: Forțele speciale ruse din Transnistria au simulat ASALTUL Guvernului de la Chișinău

Drept urmare, reprezentanții Misiunii OSCE în Comisie și-au anunțat disponibilitatea de a participa la elaborarea unui nou mecanism privind eficientizarea procesului existent de monitorizare a Zonei de Securitate, abordată constant în ultima perioadă de Chișinău și respinsă de Tiraspol, în cazul unei decizii consensuale a părților.

Un comunicat de presă al Biroului Politici de Reintegrare arată că participanții la ședina CUC au luat mai multe decizii, inclusiv privind aprobarea câtorva rapoarte săptămânale care vizează situația în Zona de Securitate, relansarea grupurilor de lucru, întreprinderea unor măsuri suplimentare anti-COVID-19 pentru a proteja efectivul de pacificatori.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md