16:36:08 19.05.2024
Stiri

Chișinăul a raportat Comisiei Europene „progresul” realizat în implementarea celor nouă recomandări ale Bruxelles-ului. Popescu: „Sperăm că eforturile R. Moldova vor constitui o bază de a recomanda în toamnă lansarea negocierilor de aderare la UE”

Actualitate 26.05.2023 14:32 Vizualizări1703 Autor: Ziarul National
Chișinăul a raportat Comisiei Europene „progresul” realizat în implementarea celor nouă recomandări ale Bruxelles-ului. Popescu: „Sperăm că eforturile R. Moldova vor constitui o bază de a recomanda în toamnă lansarea negocierilor de aderare la UE”


Implementarea celor nouă recomandări propuse de către Comisia Europeană în iunie 2022 în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană rămâne „o prioritate a autorităților”.

„Am reușit să obținem un progres semnificativ în realizarea recomandărilor și continuăm să lucrăm asupra implementării acestora, pentru a asigura durabilitatea impactului. Sperăm că eforturile Republicii Moldova vor constitui o bază solidă pentru Comisia Europeană pentru a recomanda, în toamna anului 2023, lansarea negocierilor de aderare”, a declarat astăzi vicepremierul Nicu Poprscu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul întrevederii avute la Chișinău cu cu directorul general pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocierile privind Extinderea din cadrul Comisiei Europene, Gert Jan Koopman.La eveniment au participat, de asemenea, reprezentanții Cancelariei de Stat, Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Finanțelor, Ministerului Afacerilor Interne, Centrului Național Anticorupție, Consiliului Concurenței, Consiliului Audiovizualului și Agenției Relații Interetnice.

Participanții la reuniune au discutat în detalii progresele în realizarea de către R. Moldova a recomandărilor cu privire la dezoligarhizare, creșterea capacităților administrative, gestionarea finanțelor publice și creșterea implicării societății civile în procesele decizionale.

Directorul general Gert Jan Koopman a salutat eforturile întreprinse de către autoritățile Republicii Moldova și a reiterat importanța alocării resurselor umane și financiare adecvate pentru a asigura sustenabilitatea reformelor realizate. De asemenea, s-a punctat importanța asigurării continuității după iunie 2023 a acțiunilor implementate acum, arată un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 478 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 495 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md