21:57:22 07.08.2020
 
Stiri

Cetățenii R. Moldova vor beneficia în continuare de regimul liberalizat de vize cu UE: RECOMANDĂRILE Comisiei Europene

Actualitate 10.07.2020 15:29 Vizualizări1402 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova vor beneficia în continuare de regimul liberalizat de vize cu UE: RECOMANDĂRILE Comisiei Europene


Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia în continuare de regimul liberalizat de vize cu statele din spațiul Schengen, se arată în cel de-al treilea Raport al Comisiei Europene privind Mecanismul de suspendare a regimului de vize cu Uniunea Europeană, publicat astăzi, iar autoritățile de la Chișinău urmează să îndeplinească în continuare condiționalitățile ce au stat la baza liberalizării regimului de vize.

Comisia Europeană a făcut publice mai multe recomandări ce țin de îmbunătăţirea cooperării operaţionale în vederea reducerii numărului cererilor de azil depuse într-un mod nejustificat de către cetăţenii Republicii Moldova în spaţiul Schengen, continuarea promovării campaniilor informaţionale privind regulile de călătorie în spaţiul Schengen, continuarea consultărilor în vederea adoptării strategiei și planului de acțiuni privind reforma justiției, consolidarea capacităților instituționale și competențelor Autorității Naționale de Integritate, asigurarea în continuare a investigării cuprinzătoare a fraudei bancare, recuperarea activelor fraudate și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene susține că aceste recomandări ale Comisiei Europene vor fi analizate, autoritățile vizate urmând să întreprindă acțiunile necesare pentru implementarea acestora.

Menționăm că, în perioada 2014-2020, peste două milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au efectuat călătorii în statele din spațiul Schengen, înregistrând în total peste șase milioane de călătorii. Potrivit Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), numărul de refuzuri de intrare constituie în medie 0,3%, iar numărul cazurilor de ședere ilegală este în medie de 0,5%. Posibilitatea de a călători fără viză în UE este deschisă pentru aproximativ 2,5 milioane de posesori ai pașapoartelor biometrice, inclusiv pentru mai mult de 200 000 de cetățeni moldoveni care locuiesc în regiunea transnistreană.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md