12:31:55 21.10.2021
Stiri

Cetățenie ROMÂNĂ pentru basarabeni, contra unor sume de până la 5 000 de euro: Trei persoane, reținute la Chișinău și riscă până la zece ani de închisoare

Actualitate 03.03.2021 10:25 Vizualizări1071 Autor: Ziarul National
Cetățenie ROMÂNĂ pentru basarabeni, contra unor sume de până la 5 000 de euro: Trei persoane, reținute la Chișinău și riscă până la zece ani de închisoare


Schemă de corupere și trafic de influență pentru redobândirea cetățeniei române de către cetățenii R. Moldova.

Centrul Național Anticorupție anunță că a reținut marți trei persoane care gestionează activitatea unor companii din Republica Moldova, specializate în asistenţă pentru perfectarea diferitor tipuri de acte.

Acestea sunt bănuite de trafic de influenţă şi corupere pasivă și riscă până la 10 ani de închisoare.

Potrivit oamenilor legii, din schema privind oferirea de servicii pentru obținerea, contra cost, a cetățeniei române fac parte agenţi economici, persoane fizice şi publice, notari, dar şi alţi intermediari din Republica Moldova şi România.

Serviciile constau în urgentarea eliberării actelor de identitate şi de stare civilă, a certificatelor de naştere, perfectarea unor procuri pe numele unor terţi etc., iar sumele pretinse pentru documente variau între 50 şi 5 000 de euro.

Bănuiţii ar fi folosit diferite platforme pentru a-şi găsi clienți, inclusiv site-uri precum programare.md, interdoc.info sau documente.md, specializate în facilitarea procedurilor de perfectare a documentelor şi de programări la diferite instituţii publice.

Utilizând aceste pagini electronice, membrii schemei puteau să întreprindă, în complicitate cu persoane afiliate acestor platforme, acţiuni de manipulare a informaţiei, cum ar fi programarea în afara rândului, depunerea jurământului în lipsa persoanei pe timp de pandemie, obţinerea unor certificate în termeni restrânşi etc.

„Toate aceste acţiuni au generat venituri ilicite pentru membrii schemei, dat fiind faptul că toate serviciile erau acordate contra unor sume suplimentare taxelor legale”, arată CNA într-un comunicat de presă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md