16:15:11 22.09.2020
 
Stiri

Cetățenii din R. Moldova, Ucraina şi Serbia care merg să lucreze în România sunt exceptaţi de la obţinerea avizului de angajare

Actualitate 14.09.2020 13:29 Vizualizări1381 Autor: Ziarul National
Cetățenii din R. Moldova, Ucraina şi Serbia care merg să lucreze în România sunt exceptaţi de la obţinerea avizului de angajare
Poză simbol


Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) din România a anunţat că, în contextul noilor modificări legislative, cetăţenii din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia care desfăşoară activităţi lucrative pe teritoriul României, cu contract individual de muncă cu normă întreagă pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic, sunt exceptaţi de la obţinerea avizului de angajare.

Conform IGI, citat de Agerpres, în contextual noilor modificări legislative prevăzute de Legea 200/10.09.2020 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România şi a Ordonanţei Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial nr.832, sunt exceptaţi de la obţinerea avizului de angajare cetăţenii din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia, încadraţi în muncă pe teritoriul României, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.

Cetăţenii statelor menţionate care doresc să desfăşoare activităţi lucrative, în condiţiile noilor prevederi, pot solicita viza de lungă şedere pentru angajare în muncă fără a fi necesară prezentarea copiei avizului de angajare.

În primul semestru al acestui an, Inspectoratul General pentru Imigrări a primit 1 777 de cereri de eliberare a unor avize de angajare pentru cetăţeni provenind din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia, dintre acesta 1 548 fiind avizate favorabil.

Pentru reglementarea şederii pe teritoriul României, străinii pot consulta site-ul igi.mai.gov.ro.

De asemenea, ei au posibilitatea de a depune documentele şi prin intermediul acestei aplicaţii online, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md