14:41:28 17.01.2021
 
Stiri

Cercetătorii britanici au identificat mai multe mutaţii ale SARS-CoV-2 / Eficacitatea vaccinului nu este afectată

Actualitate 25.11.2020 17:11 Vizualizări665 Autor: Ziarul National
Cercetătorii britanici au identificat mai multe mutaţii ale SARS-CoV-2 / Eficacitatea vaccinului nu este afectată


Conform unui studiu britanic, există mai multe mutații suferite de noul coronavirus, dar acestea nu duc la o răspândire mai rapidă și nu afectează deocamdată eficacitatea vaccinurilor.

Conform constatărilor unei cercetări efectuate în Marea Britanie, mutațiile SARS-CoV-2 nu reprezintă, deocamdată, o ameninţare la adresa eficacităţii vaccinului împotriva COVID-19, relatează Reuters.

Studiul se bazează pe un set global de date cu genomuri ale virusului prelevate de la 46.723 de persoane cu COVID-19 din 99 de ţări.

Experții britanici au identificat peste 12.700 de mutaţii, sau modificări, ale virusului SARS-CoV-2. Niciuna dintre aceste mutații nu duce la o propagare mai rapidă și nu afectează deocamdată eficacitatea vaccinurilor.

„Din fericire, am constatat că niciuna dintre aceste mutaţii nu determină COVID-19 să se răspândească mai rapid", a declarat Lucy van Dorp de la Institutul de Genetică al University College London (UCL), una dintre cercetătorii care au condus studiul.

„Trebuie să rămânem vigilenţi şi să continuăm monitorizarea noilor mutaţii, în special pe măsură ce vaccinurile sunt introduse", a adăugat aceasta.

Francois Balloux, profesor la UCL care a colaborat la acest studiu, a declarat că, potrivit constatărilor, astfel de modificări nu reprezintă, deocamdată, o ameninţare la adresa eficacităţii vaccinului împotriva COVID-19, însă a atras atenţia că iminenta introducere a vaccinurilor ar putea exercita noi presiuni selective asupra virusului de a se modifica pentru a încerca să fenteze sistemul imunitar uman.

„Virusul ar putea dobândi în viitor mutaţii de evitare a vaccinului, dar suntem încrezători că vom fi capabili să le semnalăm cu promptitudine, ceea ce ar permite actualizarea la timp a vaccinurilor, în caz de necesitate", a adăugat specialistul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md