22:33:16 12.04.2021
 
Stiri

Centrul „COVID Chișinău” de la „Moldexpo”, transformat în cel mai mare SPITAL STAȚIONAR pentru tratarea bolnavilor confirmați pozitiv. Autoritățile din Chișinău au reactivat alte 30 de paturi la IMSP SCM „Sfânta Treime”

Actualitate 24.02.2021 14:18 Vizualizări675 Autor: Ziarul National


Centrul „COVID Chișinău” de la „Moldexpo”, transformat în cel mai mare SPITAL STAȚIONAR pentru tratarea bolnavilor confirmați pozitiv. Autoritățile din Chișinău au reactivat alte 30 de paturi la IMSP SCM „Sfânta Treime”

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus ste în creștere, iar acest lucru a determinat autoritățile din municipiul Chișinău să reactiveze încă 30 de paturi la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” și 80 de locuri la Centrul „COVID Chișinău” de la „Moldexpo”.

Potrivit Primăriei Chișinău, capacitatea SCM „Sfânta Treime” va fi de 300 de paturi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

Totodată, începând cu ziua de joi, 25 februarie, la Centrul „COVID -19 Chișinău” de la „Moldexpo” va fi activat al treilea pavilion, cu 80 de paturi, unde vor fi triați pacienții suspecți la coronavirus. De asemenea, spațiile celorlalte două pavilioane deja funcționale vor fi transformate în zone de staționar pentru tratarea bolnavilor confirmați pozitiv.

Astfel, la Centrul „COVID - 19 Chișinău” vor fi în total 340 de paturi pentru pacienți, acesta devenind punctul strategic cu cea mai mare capacitate de spitalizare din republică.

Decizia de suplinire a numărului de paturi pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 în instituțiile strategice din capitală a fost luată după ce în ultimele săptămâni situația privind infectările s-a agravat și a reapărut problema insuficienței locurilor în spitale.

Marți, de exemplu, în spitalele din R. Moldova erau internați 3 444 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 292 în stare extrem de gravă, iar 48 erau conectați la aparate de respirație asistată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md