19:12:50 21.07.2024
Stiri

Ce spun șoferii după ce au aflat că maşinile noi nu vor porni dacă eşti băut şi nu te vor lăsa să depăşeşti viteza. Toate autovehiculele fabricate în UE după 1 iulie vor avea noi sisteme obligatorii de siguranţă

Actualitate 24.06.2024 13:22 Vizualizări1193 Autor: ZiarulNational
Ce spun șoferii după ce au aflat că maşinile noi nu vor porni dacă eşti băut şi nu te vor lăsa să depăşeşti viteza. Toate autovehiculele fabricate în UE după 1 iulie vor avea noi sisteme obligatorii de siguranţă


Toate autovehiculele fabricate în Uniunea Europeană dupa 1 iulie vor fi dotate cu un aparat etilotest. Înainte de a pleca la drum, soferul va trebui sa se testeze. Maşina nu va porni dacă cel de la volan a consumat alcool.

Toate masinile fabricate în Uniunea Europeană după 1 iulie vor avea noi sisteme obligatorii de siguranţă. Maşina nu va porni dacă şoferul este băut şi va avertiza dacă viteza legală este depăşită sau dacă cel de la volan nu este atent la drum. Specialiştii cred că noua tehnologie va salva vieţi pe şosea, băutura şi viteza fiind principalele cauze ale accidentelor rutiere în Europa, scrie observatornews.ro.

Şoferii par încântaţi de noile dotări.

„Mai puţine persoane care conduc sub influenţa alcoolului înseamnă mai multă linişte şi siguranţă în trafic”, a declarat un șofer.

„O super idee. Să stăm liniştiţi dacă am băut un pahar de bere sau două. Pentru siguranţa noastră si a celor din jur e cea mai bună idee”, a spus un alt conducător auto.

„Un lucru foarte bun! Pentru că sunt foarte multe accidente şi sunt foarte mulţi care beau, cred că şi in timpul zilei”, a completat un șofer.

Toate mașinile noi vor fi dotate, obligatoriu, si cu un sistem care analizează starea de oboseală a şoferului. În cazul în care părăsim brusc banda de circulaţie, vom fi avertizaţi. În plus, camera din bord monitorizează atent privirea iar în cazul în care clipim sau ţinem ochii închişi mai mult decât în mod normal, vom fi atenţionaţi. Fie printr-un martor care se va aprinde în bord, sub forma unei ceşti, fie printr-o avertizare, care sugerează că ar fi timpul să luăm o pauză.

Noua tehnologie îl va obliga pe șofer să ia piciorul de pe pedala de accelerație, în cazul în care depăşeste viteza legală.

„Automobilul îşi ia informaţiile despre limita legală în mare parte din sistemul de navigaţie. În acelasi timp are un sistem de camera si poate sa citească restrictiile temporare, dacă am un şantier. De fiecare data cand depăşesc viteza legală, o să am o avertizare”, explică Alex Şeremet, reprezentant importator auto.

Mașinile vor trebui echipate şi cu senzori și cameră video pentru marşarier. Unele modele care există deja pe piaţă ştiu să facă chiar mai mult de atât, se pot întoarce singure la locul de unde au plecat.

De la 1 iulie maşinile noi vor avea obligatoriu şi cutii negre, ca avioanele. Dispozitivul va stoca mai multe informaţii, printre care viteza, turaţia motorului şi unghiul de virare, date importante în anchetarea accidentelor rutiere.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md