11:07:28 15.08.2020
 
Stiri

Ce se întâmplă cu coronavirusul? O nouă mutație schimbă TOT! Ce ne așteaptă

Actualitate 31.07.2020 08:06 Vizualizări2767 Autor: Ziarul National
Ce se întâmplă cu coronavirusul? O nouă mutație schimbă TOT! Ce ne așteaptă


Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” precizează că noul coronavirus nu va ieși „prea curând” din circulație, din cauza numărului mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte.

Medicul a vorbit despre 38 de mutații ale virusului, care se află izolate în Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris.

„Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie din cauza nivelului mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte. Chiar în această dimineaţă am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc. Este foarte adevărat că aceste mutaţii au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris”, a afirmat Streinu-Cercel, transmite gandul.info.

Medicul Streinu-Cercel a precizat că niciunul dintre paceienții care au venit până acum la Institutul Matei Balș cu alte patologii, nu a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2.

În cadrul aceleiași conferințe a fost prezent și profesorul Alexandru Rafila, care a vorbit despre infecţiile cu germeni rezistenţi la antibiotice, care pot deveni principala ameninţare la adresa omului.

„S-a dezvoltat conceptul One Health, integrarea preocupărilor pentru controlul rezistenţei la antibiotice, pentru că ele afectează diverse sectoare, şi în următorii 30 de ani pot deveni principala ameninţare la adresa omului, iar impactul din punct de vedere economic va fi devastator, mult mai mare decât ceea ce ce se întâmplă acum cu noul coronavirus. Suntem, practic, într-o luptă permanentă cu diverse microorganisme ca să putem să supravieţuim. Competiţia este dură şi fiecare ţară trebuie să fie pregătită în acest sens”, a declarat Alexandru Rafila la o conferinţă despre gestionarea consumului de antibiotice în România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md