16:21:04 04.12.2022
Stiri

DOC // Ce obiectele de uz casnic pot să introducă în R. Moldova cetățenii din DIASPORĂ, atunci când revin definitiv acasă. LISTA completă a bunurilor scutite de taxe vamale: Covoare, draperii, îmbrăcăminte din BLANĂ, bijuterii…

Actualitate 05.10.2022 16:13 Vizualizări2087 Autor: Ziarul National
DOC // Ce obiectele de uz casnic pot să introducă în R. Moldova cetățenii din DIASPORĂ, atunci când revin definitiv acasă. LISTA completă a bunurilor scutite de taxe vamale: Covoare, draperii, îmbrăcăminte din BLANĂ, bijuterii…
Poză simbol


Cetățenii care revin cu traiul în R. Moldova vor putea aduce în republică mai multe bunuri de uz personal fără achitarea drepturilor de import. Obiectele de uz personal nu trebuie să indice, prin natură sau cantitate, faptul că sunt importate în vederea comercializării.

Normele în acest sens au intrat în vigoare la data de 1 octombrie curent, iar lista obiectelor de uz personal care pot fi introduse pe teritoriul republicii, fără achitarea drepturilor de import, a fost aprobată astăzi de Guvern.

Astfel, cetățenii care revin cu traiul acasă vor putea aduce în R. Moldova, fără a plăti taxe, câte 100 kg de haine, 30 kg de lenjerie de pat sau bucătărie, două covoare, o haină de blană, câte un frigider și o mașină de spălat etc.

De scutirea la importul bunurilor vor putea beneficia cetățenii R. Moldova care au atins vârsta de 18 ani, dispun de permis de ședere permanentă sau provizorie în afara republicii sau orice alt document emis de autoritățile statului străin, care certifică stabilirea cu traiul pe teritoriul respectivului stat. De asemenea, este necesară dovada de aflare cel puțin 48 de luni cumulativ în afara R. Moldova, de la data depunerii cererii pentru introducerea bunurilor personale.

În cazul introducerii unui vehicul, supus scutirii, este necesară deținerea permisului de conducere valabil.

CITIȚI și REGULAMENT // Ce fel de mașini pot aduce acasă cetățenii care revin cu traiul în R. Moldova, fără a plăti drepturile de import: Nu mai veche de 9 ani și nu mai scumpă de 400 000 de lei

Toate bunurile supuse scutirii și indicate în cererea care urmează a fi depusă la Serviciul Vamal vor fi introduse pe teritoriul R. Moldova prin intermediul aceluiași punct de trecere a frontierei, indiferent de modul de transportare a acestora, în termen de trei luni din data comunicării actului administrativ favorabil, emis de către Serviciul Vamal.

Vedeți mai jos lista obiectelor de uz personal, scutite de achitarea drepturilor de import:

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
04.12.2022 10:13 466 Simion vrea dragoste pe bani
Top stiri
04.12.2022 10:13 465 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md