12:49:38 03.10.2023
Stiri

Bogdan Aurescu: Posibilitatea adoptării de noi sancțiuni reprezintă contribuția UE la descurajarea Rusiei de la acțiuni agresive viitoare

Actualitate 14.01.2022 08:29 Vizualizări782 Autor: Ziarul National
Bogdan Aurescu: Posibilitatea adoptării de noi sancțiuni reprezintă contribuția UE la descurajarea Rusiei de la acțiuni agresive viitoare


Posibilitatea adoptării de noi sancțiuni reprezintă contribuția UE la descurajarea Rusiei de la acțiuni agresive viitoare, a afirmat, joi, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, înainte de întâlnirea informală a miniștrilor de Externe din Uniunea Europeană (Gymnich), care are loc joi și vineri, la Brest.

„Azi vom discuta și despre rolul UE privind această situație și despre ce poate face UE pentru a contribui la dezescaladare. UE poate fi unită, iar acesta este cel mai important aspect pe care îl voi sublinia azi și cred că UE poate avansa planificarea unor noi sancțiuni care să fie adoptate dacă este nevoie, deoarece cred că posibilitatea adoptării de noi sancțiuni reprezintă contribuția UE la descurajarea Rusiei de la acțiuni agresive viitoare", a spus șeful diplomației române, informează Agerpres.

El a afirmat că „pentru România, cea mai importantă temă de pe agendă este situația de securitate din vecinătatea noastră estică și voi prezenta poziția țării mele privind evoluțiile recente".

În context, Bogdan Aurescu a amintit de întâlnirile SUA-Rusia, de Consiliul NATO-Rusia și de discuțiile de la OSCE pe această temă.

„În timpul acestor întâlniri ne-am exprimat poziția că arhitectura de securitate din Europa trebuie să fie menținută și am respins propunerile avansate de Rusia, considerate inacceptabile și am reafirmat valorile și fundamentele NATO. Scopul acestor întâlniri a fost să găsim căi pentru a ajunge la dezescaladare și pentru a găsi moduri și mijloace de a îmbunătăți situația de securitate din această regiune și în Europa ca întreg. Acum, mingea este în terenul Rusiei și trebuie să vedem care este concluzia părții ruse după acest dialog, în cadrul acestor întâlniri, din timpul săptămânii”, a arătat ministrul.

Totodată, Aurescu a mai spus că în cadrul întâlnirii de la Brest va sublinia și „nevoia de a susține reziliența Ucrainei și a celorlalți parteneri din vecinătatea estică și nevoia ca Uniunea Europeană să fie mai implicată în rezolvarea conflictelor prelungite în această zonă”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md