11:23:17 24.01.2018
Stiri

BNM susține că firmele din „grupul Șor” au fost atacate în judecată pentru recuperarea a peste 15 miliarde de lei încă în 2015: „Patru hotărâri DEFINITIVE”

Economie 09.09.2017 10:25 Vizualizări1460 Autor: Ziarul National
BNM susține că firmele din „grupul Șor” au fost atacate în judecată pentru recuperarea a peste 15 miliarde de lei încă în 2015: „Patru hotărâri DEFINITIVE”

Banca Națională a Moldovei (BNM) respinge acuzațiile potrivit cărora în viitorul aproiat ar expira termenele de prescripție pentru depunerea cererilor în judecată de recuperare a creditelor luate din cele trei bănci împlicate în jaful bancar, ceea ce l-ar putea absolvi pe primarul condamnat de Orhei să întoarcă miliardele sustrase.

BNM precizează, într-un comunicat de presă, că încă în anul 2015 au fost înaintate acțiuni civile în privința unor companii din „grupul Șor”.

„În urmă cu doi ani, BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. a depus cereri de chemare în judecată a societăților comerciale SRL „CARITAS GROUP”, „VOXIMAR-COM” SRL. Potrivit informației prezentate de BC „BANCA SOCIALĂ ” S.A. în proces de lichidare, aceasta deja dispune de patru hotărâri judecătorești definitive cu privire la încasarea de la SRL „CARITAS GROUP” și alte trei societăți comerciale, incluse în grupul cunoscut de public drept „Grupul Șor”, a datoriei în valoare totală de peste 12 miliarde de lei. Acțiunea civilă împotriva „VOXIMAR-COM” SRL în valoare de circa 3 miliarde lei se află pe rol în instanța de apel”, dă asigurări BNM.

CITIȚI și Raportul de progres al investigației Kroll: „ Dovezi clare cu privire la implicarea crucială a lui Ilan Șor” în fraudele bancare

Banca centrală reamintește că lichidatorii celor trei bănci implicate în așa-zisul „furt al miliardului” au inițiat peste 160 de procese de judecată pentru recuperarea prejudiciilor.

„BNM menționează că lichidatorul unei bănci are atribuţii depline de a conduce, a gestiona şi a controla banca şi de a lua orice măsuri în vederea lichidării ei eficiente, inclusiv dreptul de a colecta datoriile faţă de bancă şi de a intenta acţiuni în instanţele de judecată. Totodată, ținând cont de atribuția BNM de supraveghere a procesului de lichidare a băncilor, BNM a solicitat lichidatorilor să întreprindă toate acțiunile necesare în vederea recuperării prejudiciilor cauzate celor trei bănci și monitorizează activitatea lichidatorilor, inclusiv prin examinarea rapoartelor periodice prezentate de către aceștia”, cităm din același comunicat.

Menționăm că, până acum, de la cele treui instituții bancare au fost recuperate abia 847,660 de milioane de lei.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md