16:08:51 15.08.2022
Stiri

Avertismentul șefului spionajului britanic: A început cursa pentru controlul inteligenței artificiale într-un mod care ar putea revoluționa geopolitica în următorul deceniu

Actualitate 03.12.2021 07:59 Vizualizări1778 Autor: Ziarul National
Avertismentul șefului spionajului britanic: A început cursa pentru controlul inteligenței artificiale într-un mod care ar putea revoluționa geopolitica în următorul deceniu Shutterstock


Șeful serviciului de spionaj extern al Marii Britanii a avertizat că adversarii Occidentului, cum ar fi China și Rusia, se întrec în cursa pentru controlul inteligenței artificiale, într-un mod care ar putea revoluționa geopolitica în următorul deceniu.

Spionii lumii, de la Langley și Londra până la Moscova și Beijing, se confruntă cu progresele tehnologice, care pun la încercare operațiunile de spionaj efectuate de oameni.

Richard Moore, șeful Serviciului Secret de Informații, cunoscut drept MI6, a declarat că ingineria cuantică, ingineria biologică, volumele uriașe de date și progresele în materie de informatică reprezintă o amenințare care trebuie abordată de Occident, relatează Reuters.

„Adversarii noștri investesc bani și ambiție în stăpânirea inteligenței artificiale, a informaticii cuantice și a biologiei sintetice, pentru că știu că stăpânirea acestor tehnologii le va oferi putere”, spune Moore.

Moore, un fost diplomat care a devenit șef al MI6 în 2020, a declarat că progresul tehnologic din următorul deceniu ar putea depăși toate progresele tehnologice din ultimul secol.

„Ca societate, încă nu am internalizat acest fapt și impactul său potențial asupra geopoliticii globale. Dar acesta este un punct de interes pentru MI6″, a declarat el.

Agențiile de informații și inteligența artificială

O preocupare deosebită pentru spionii occidentali o reprezintă agențiile de informații din Rusia și China care s-au grăbit să valorifice puterea tehnologiilor sofisticate, uneori într-un ritm mai rapid decât în Occident.

Agențiile de informații occidentale se tem că Beijingul ar putea domina în câteva decenii tehnologiile emergente cheie, în special inteligența artificială, biologia sintetică și genetica.

Ascensiunea economică și militară a Chinei din ultimii 40 de ani este considerată unul dintre cele mai importante evenimente geopolitice din ultima perioadă, alături de căderea Uniunii Sovietice din 1991, care a pus capăt Războiului Rece.

MI6, descris de romancieri ca fiind angajatorul unora dintre cei mai memorabili spioni fictivi, de la George Smiley al lui John le Carré până la James Bond al lui Ian Fleming, operează peste hotare și are misiunea de a apăra Marea Britanie și interesele acesteia.

Moore a declarat că serviciul va trebui să se schimbe pentru a valorifica noile tehnologii.

„Nu putem spera să replicăm industria tehnologică globală, așa că trebuie să profităm de ea”, va spune el. „Trebuie să devenim mai deschiși, pentru a rămâne secreți”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md