04:17:12 09.05.2021
 
Stiri

Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România, bilanțul ACTIVITĂȚII în primul trimestru al anului 2021. În următoarele luni ANC vrea să MAJOREZE numărul de dosare soluționate

Actualitate 09.04.2021 14:59 Vizualizări1294 Autor: Ziarul National
Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România, bilanțul ACTIVITĂȚII în primul trimestru al anului 2021. În următoarele luni ANC vrea să MAJOREZE numărul de dosare soluționate


Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România (ANC), în frunte cu Gabriela Lenghel, își propune editarea unui buletin trimestrial, începând cu luna aprilie 2021, în scopul promovării unei imagini corecte și transparente a activității instituției. Acest buletin urmează să acopere următoarele dimensiuni: informarea publicului cu elemente referitoare la indicatorii activității din trimestrul anterior, elemente care vizează proiecțiile de activitate pentru trimestrul care urmează, precum și o parte de dialog cu partenerii instituționali, reprezentanți ai societății civile, media și alte organizații interesate de activitatea ANC.

„De la preluarea mandatului de președinte al ANC (15 mai 2020), am luat o serie de măsuri ce au vizat eficientizarea activității instituției, care au condus la creșterea substanțială volumului de cereri soluționate. În anul 2020, numărul acestora a crescut cu 90% față de anii 2018 și 2019. Deși toată această perioadă a fost marcată de contextul pandemic asociat COVID-19, pentru a veni în sprijinul solicitanților cărora le-au fost aprobate cererile de acordare/redobândire a cetățeniei române, am dispus măsuri care au vizat creșterea numărului de sesiuni/ceremonii solemne de depunere a jurământului de credință față de România. Toate aceste măsuri au fost adoptate cu respectarea normelor de distanțare socială și siguranță sanitară”, a declarat președinta ANC.

Potrivit ANC,
În perioada 1 ianuarie 2021- 31 martie 2021 au fost înregistrate 4 439 cereri de acordare/redobândire a cetățeniei române formulate în baza art. 8, art. 81, art. 82, art. 10 și art. 11 din Legea nr. 21/1991, respectiv 94 de solicitări privind renunțarea la cetățenie română formulate în baza art. 27 din Legea nr. 21/1991.

În intervalul de referință, la sediul ANC au fost organizate 55 de sesiuni de depunere a jurământului, oficiate exclusiv de către președintele Gabriela Lenghel. La aceste ceremonii au participat 2 304 persoane. Totodată, au fost eliberate 1 351 de certificate de cetățenie pentru minori și au fost soluționate, prin ordin al președintelui ANC, 14 025 de cereri.

Proiecții referitoare la activitatea pe trimestru II/2021

Pentru trimestrul II/2021, Autoritatea Națională pentru Cetățenie vrea să majoreze numărul de dosare soluționate și să implementeze unele măsuri menite pentru eficientizarea activității instituției. În acest sens, conducerea ANC își propune realizarea de întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Consular, precum și cu cei ai Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Generală de Pașapoarte.

„În ceea ce privește activitatea Comisiei pentru cetățenie, în trimestrul II al anului ne propunem să înaintăm acesteia spre analiză, dosarele înregistrate cu numere cuprinse între 78100/ANC/2018 – 102100/ANC/2018”, se mai arată în comunicatul ANC.

Recomandările și propunerile vor fi transmise pe adresa de email dialog.anc@just.ro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md