18:38:48 09.07.2020
 
Stiri

Autoritatea Aeronautică Civilă îi cere companiei „Avia Invest” să arate în baza căror cifre a stabilit taxele pentru serviciile aeroportuare

Actualitate 29.05.2020 14:33 Vizualizări770 Autor: Ziarul National
Autoritatea Aeronautică Civilă îi cere companiei „Avia Invest” să arate în baza căror cifre a stabilit taxele pentru serviciile aeroportuare


Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) i-a solicitat repetat companiei „Avia Invest” SRL, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, să prezinte baza de cost pentru tarifele la serviciile aeroportuare, stabilite pentru anul 2020.

Solicitarea AAC reiese din recomandările expuse de Curtea de Conturi într-o hotărâre cu privire la aprobarea „Raportului auditului conformității încheierii și executării prevederilor Contractului de parteneriat public-privat privind concesionarea activelor Î.S. Aeroportul Internațional Chișinău”.

Anterior, „Avia Invest” a refuzat să prezinte astfel de informație Autorității Aeronautice Civile, fapt pentru care această companie a fost acționată în judecată.

„Refuzul generează îndoieli referitoare la corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare de către „Avia Invest” SRL. Aceste acțiuni de monitorizare, obligatorii potrivit legii, au scopul de a aduce transparență în procesul de formare și calcul a tarifelor aeroportuare aplicate de „Avia Invest” SRL, asigurând protejarea intereselor utilizatorilor de servicii aeroportuare”, se arată într-un comunicat de presă al AAC.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md