15:18:50 25.06.2024
Stiri

Atacuri DURE la adresa PL la evenimentul de lansare în campania electorală a PLR

Electorala 2014 19.10.2014 13:15 Vizualizări3224 Autor: Raisa Lozinschi
Atacuri DURE la adresa PL la evenimentul de lansare în campania electorală a PLR


În timp ce liberal-reformatorii au avut curajul să-şi asume continuarea parcursului european al R. Moldova după criza politică din 2013, liberalii „şi-au găsit locuri calde în opoziţie, continuând să facă averi”.

Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui Partidului Liberal Reformator (PLR), Tatiana Potâng, şi a fost făcută astăzi, în cadrul festivităţii de lansare în campania electorală a formaţiunii şi prezentării echipei liberal-reformatorilor.

„Am avut curajul să ne debarasăm de balastul din vechea formaţiune, de cei care confundau buzunarul statului cu buzunarul propriu”, a continuat Potâng, menţionând că partidul din care face parte este supus unor provocări atât din exterior, cât şi din interiorul PLR şi sunt mulţi cei „care ne bagă în buzunare străine”.

„Un partid este puternic prin echipă, nu prin lideri-păpuşari. Suntem prea mari şi prea puternici să ajungem în buzunarul cuiva. Nu votaţi răul cel mai mic, votaţi PLR, pentru că suntem alternativa bună”, a îndemnat Potâng.

Deputatul liberal-reformator Valeriu Saharneanu a declarat, în discursul său, că „PLR a salvat parcursul european al R. Moldova”, dar încă nu şi-a încheiat misiunea.

„Ne propunem o Moldovă fără corupţie, fără oligarhi. Sistemul oligarhic nu vrea PLR la guvernare, pentru că urmează marile privatizări şi alocări de fonduri europene”, a spus Saharneanu, remarcând faptul că presa, în special cea audiovizuală, după ce a cunoscut o libertate în 2009, a ajuns astăzi „în mâinile unor clanuri”.

Copreşedintele PLR, Oleg Bodrug, a anunţat că sloganul partidului în actuala campanie electorală este „R. Moldova fără oligarhi” şi a lăudat echipa „curată” cu care merge PLR la alegeri.

Ion Hadârcă, preşedintele liberal-reformator, a declarat, la rândul său, că PLR „nu are dreptul” să nu participe în actuala campanie, fiindcă „nu putem să-i dezamăgim pe acei care aşteaptă o forţă nouă, necompromisă, cu adevărat reformatoare”, iar PLR reprezintă „stâlpii şi garanţiile podurilor de flori şi de piatră către Uniunea Europeană”.

Oaspetele evenimentului a fost preşedintele Senatului din România, Călin Popescu Tăriceanu, candidat la Preşedinţia României şi preşedinte al Partidului Liberal Reformator de peste Prut, care a mărturisit că „este emoţionant” faptul că se află la lansarea în campanie a „unui adevărat partid al secolului XXI”, ambele formaţiuni propunându-şi să „genereze bunăstare şi respect pentru toţi românii de pe ambele maluri ale Prutului”.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md