04:01:56 03.03.2024
Stiri

Așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, DESCĂLȚAT pe AIC. Ignatiev se plânge că a ratat AVIONUL spre Moscova: „O încercare de a spori escaladarea tensiunilor”. Biroul Politici de Reintegrare: „Nu am fost notificați despre această deplasare”

Actualitate 24.11.2022 19:47 Vizualizări2177 Autor: Ziarul National
Așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, DESCĂLȚAT pe AIC. Ignatiev se plânge că a ratat AVIONUL spre Moscova: „O încercare de a spori escaladarea tensiunilor”. Biroul Politici de Reintegrare: „Nu am fost notificați despre această deplasare”


Așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, susține că a ratat ieri, 23 noiembrie, avionul spre Moscova, după ce polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Internațional Chișinău l-au supus unui control riguros şi l-au pus să se descalțe.

Pretinsul negociator-șef din partea Tiraspolului consideră că ar fi vorba de o provocare pusă la cale de Chișinău. De partea cealaltă, Biroul Politici de Reintegrare a subliniat că Ignatiev evita aceste neplăceri, dacă notifica Chișinăul despre deplasarea respectivă.

Potrivit așa-zisului minister de externe de la Tiraspol, plecarea avionului de linie, în care urma să se îmbarce Vitali Ignatiev, a fost perturbată „prin înăsprirea deliberată a procedurilor de control al pașapoartelor și a verificărilor aprofundate, conform așa-zisei linii a doua, inclusiv inspecției bunurilor personale și a bagajelor”.

„Această provocare a fost sancționată de conducerea R. Moldova, care, ascunzându-se pe la spatele executorilor tehnici în persoana Poliției de Frontieră a R. Moldova, într-un mod atât de primitiv, cu încălcarea acordurilor existente ale procesului de negociere, încearcă să limiteze activitatea reprezentantului politic al regiunii transnistrene”, se arată în comunicat.

Totodată, așa-zisa diplomație de la Tiraspol face referire la „valorile democratice, drepturile și libertățile omului”.

„Este vorba de o provocare. Prin aceste acțiuni, Chișinăul și-a demonstrat atitudinea reală față de valorile democratice, drepturile și libertățile omului și, de fapt, față de procesul de negocieri internaționale, disponibilitatea pentru un dialog constructiv cu regiunea transnistreană. În același timp, și-a arătat nivelul politic și diplomatic. Considerăm măsurile fără precedent de presiune asupra șefului echipei de negocieri a regiunii transnistrene ca o încercare a R. Moldova de a distruge mecanismele de negociere și de creștere a tensiunii. Este evident că astăzi partea moldovenească nu are dreptul moral să abordeze nici măcar întâmplător subiectul liberei circulații, care în ultimii ani a devenit un subiect favorit pentru pretențiile nefondate împotriva regiunii transnistrene”, a punctat instituția din stânga Nistrului.

Biroul Politici de Reintegrare menționează că acest incident avea să nu existe, dacă Vitali Ingnatiev, conform procedurilor, notifica Chișinăul despre vizita la Moscova.

„Biroul Politici de Reintegrare nu a fost notificat despre o deplasare de serviciu a negociatorului-șef din partea Tiraspolului la Moscova”, a declarat pentru Replica Media consultanta superioară din cadrul Biroului, Mariana Sarî.

Și ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a anunțat că IGPF nu a fost notificată de Biroul Politici de Reintegrare despre o anumită vizită de lucru în Federația Rusă.

„Poliția de Frontieră nu a fost notificată de Biroul Politici de Reintegrare despre posibila vizită de lucru a persoanei în cauză. Totodată, toți călătorii trec procedurile de control al trecerii frontierei de stat fără discriminare sau facilități”, a subliniat Novițchi pentru aceeași sursă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md