09:56:52 15.08.2020
 
Stiri

Ţara care se confruntă deja cu al TREILEA VAL de coronavirus. Guvernul a avertizat că sistemul medical ar putea intra în colaps

Actualitate 02.08.2020 10:00 Vizualizări2093 Autor: Ziarul National
Ţara care se confruntă deja cu al TREILEA VAL de coronavirus. Guvernul a avertizat că sistemul medical ar putea intra în colaps


În ciuda faptului are, parţial, graniţă cu China, unde au fost raportate primele cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, Hong Kong a reuşit să ţină numărul de infectări sub control şi să evite, astfel, implementarea unor măsuri extreme de izolare, ca în cazul altor ţări precum China, mai multe state europene sau Statele Unite.

Acum însă ţara este lovită nici măcar de un al doilea, ci de un al treilea val de infectări, scriu cei de la BBC. Guvernul a avertizat că sistemul medical ar putea intra în colaps, mai ales că a înregistrat un nou record de infectări într-o singură zi. Cum s-a ajuns aici şi ce lecţie ar putea învăţa statele împovărate acum de criza economică şi pandemică?

Hong Kong a înregistrat primele cazuri de COVID-19 în ianuarie, dar numărul de infectări a rămas scăzut şi răspândirea a fost ţinută sub control. Al doilea val a lovit în martie, după ce studenţii şi rezidenţii plecaţi peste graniţe au început să se întoarcă acasă. La vremea aceea, guvernul din Hong Kong a a impus un control strict al graniţelor, iar toţi cei care soseau în ţară a trebuit să îşi facă un test de coronavirus şi să stea 14 zile în carantină, scrie businessmagazin.ro.

Autorităţile au folosit chiar şi brăţări de monitorizare pentru a fi siguri că cetăţenii aflaţi în izolare respectă măsurile carantina.

Prin aceste măsuri, laolaltă cu obligativitatea purtării măştii şi a distanţării sociale, s-a reuşit ţinerea sub control a răspândirii virusului şi revenirea la normal, după ce ţara nu a mai înregistrat timp de câteva săptămâni niciun cal transmis local.

Totuşi, statul a ajuns acum la peste 100 de cazuri noi timp de nouă zile consecutive. Unul dintre motivele care au condus la ivirea unui al treilea val este că oamenii preferă să se autoizoleze acasă, nu în campusurile destinate carantinării, amenajate de autorităţi. „Aici există o slăbiciune, pentru că celelalte persoane care locuiesc în aceeaşi casă cu persoana infectată nu sunt obligate să stea în carantină, aşa că vin şi pleacă", spune Malik Peris, profesor la catedra de virologie a Universităţii din Hong Kong, citat de BBC.

El consideră că un alt factor care a contribuit la formarea unui nou val de infectări este şi faptul că unele grupuri de persoane care au intrat în ţară nu au mai fost testate şi nu li s-a mai impus carantina. Aproape 200.000 de oameni au fost scutiţi de carantină, printre care se numără navigatori, personalul al companiilor aeriene sau directorii unor companii listate la bursă. Un rol decisiv în noua situaţie l-a jucat şi relaxarea măsurilor de distanţare socială la începutul lunii iunie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

macar 02.08.2020 13:25

DE atata ! Porcul dodon e umflat cu multe promisiuni, Salarii majorate si puneti Pofta-n cui! Cu atatea ! Minciuni Porcul dodon din timp sa umflat, Abnca de cand in Birlogul Condrita a intrat !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2020 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Praful lui Dodon în ...

10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md