06:38:24 03.12.2021
Stiri

Aproape 300 de cetățeni ai R. Moldova, victime ale traficului de ființe umane în acest an: 80% dintre copii - exploatați sexual, 70% dintre adulți - siliți să muncească forțat

Actualitate 18.10.2021 16:40 Vizualizări701 Autor: Ziarul National
Aproape 300 de cetățeni ai R. Moldova, victime ale traficului de ființe umane în acest an: 80% dintre copii - exploatați sexual, 70% dintre adulți - siliți să muncească forțat


Numărul victimelor traficului de ființe umane s-a dublat în acest an, în comparație cu anul 2020.

Statisticile arată că, în pofida diminuării numărului de cazuri înregistrate, numărul victimelor acestor infracțiuni identificate a crescut de la 115 în anul 2020 la 280 în 2021.

Procuratura Generală anunță că circa 70% dintre victimele adulte sunt exploatate prin muncă, iar 80% dintre copiii-victime sunt exploatate sexual, marea majoritate a acestora fiind fete.

În primele șase luni ale anului curent, 22 de persoane au fost condamnate pentru infracțiunile de trafic de persoane și trafic de copii, fiindu-le aplicate pedepse cu închisoarea pentru o perioadă cuprinsă între 7 – 17 ani.

CITIȚI și VIDEO // OPERAȚIUNE Franța-România-R. Moldova: Gruparea care a exploatat peste 200 de cetățeni ai R. Moldova pe șantierele din Franța, DESTRUCTURATĂ: Zeci de mii de acte, FALSIFICATE pe teritoriul R. Moldova

Totodată, în perioada ianuarie - septembrie curent, subdiviziunile Procuraturii, în comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane, au desfășurat mai multe operațiuni de contracarare a grupurilor criminale organizate care săvârșeau astfel de infracțiuni, dintre care trei au fost realizate în cadrul Echipelor Comune de Investigații, cu participarea colegilor din Franța, Italia și România.

În cadrul cauzelor penale au fost declanșate și investigații financiare paralele, fapt ce a permis aplicarea sechestrelor pe bunuri cu valoare ce depășește 25 de milioane de lei.

Menționăm că anual, pe 18 octombrie, este marcată Ziua Europeană de Combatere a Traficului de Persoane, eveniment prin care se urmărește creșterea gradului de conștientizare de către populație asupra acestui fenomen grav, în care victimele sunt tratate ca bunuri ce pot fi vândute și cumpărate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md