15:28:28 02.07.2020
 
Stiri

ANUNȚ pentru cetățenii din diasporă și din Transnistria, care vor să participe la alegerile prezidențiale din R. Moldova, care vor avea loc pe 1 noiembrie

Actualitate 06.06.2020 13:01 Vizualizări2492 Autor: Ziarul National
ANUNȚ pentru cetățenii din diasporă și din Transnistria, care vor să participe la alegerile prezidențiale din R. Moldova, care vor avea loc pe 1 noiembrie


Comisia Electorală Centrală (CEC) informează cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau au domiciliul în Transnistria, municipiul Tighina și unele localități ale raionului Căușeni și intenționează să participe la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din toamna acestui an, că se pot înregistra prealabil.

Alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului și au dreptul, cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, să anuleze înregistrarea prealabilă efectuată anterior.

Aceștia sunt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina alegator.md.

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Înregistrarea prealabilă nu atrage după sine excluderea cetățenilor din lista electorală unde își au domiciliu. În cazul în care, în ziua alegerilor, persoana înregistrată se va afla în țară, aceasta va putea vota conform domiciliului.

Înregistrarea prealabilă permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării în ziua alegerilor și al alegătorilor din localitățile din stângă Nistrului, care vor vota la secțiile de votare distincte, organizate pe teritoriul Republicii Moldova aflat sub jurisdicția constituțională a autorităților publice centrale, în vederea constituirii secţiilor de votare suplimentare, precum și de a determina numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite acestora.

Amintim că Parlamentul stabilit data de 1 noiembrie 2020 pentru desfășurarea alegerilor pentru funcția de președinte al R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

29.06.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Se pregătește o impl...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md