18:34:52 06.08.2020
 
Stiri

ANGAJAMENT // România susține dezvoltarea AGRICULTURII din R. Moldova: „Aceste lucruri sunt necesare pentru a asigura românilor din R. Moldova șansa practicării unei agriculturi demne de secolul XXI”

Actualitate 02.07.2020 13:46 Vizualizări665 Autor: Ziarul National
ANGAJAMENT // România susține dezvoltarea AGRICULTURII din R. Moldova: „Aceste lucruri sunt necesare pentru a asigura românilor din R. Moldova șansa practicării unei agriculturi demne de secolul XXI” Facebook


„În aceste momente grele, provocate de o pandemie fără precedent în istoria umanității, România se va angaja, în condițiile în care va exista un parteneriat reciproc asumat și complet transparent în co-finanțarea mai multor proiecte agricole și agroalimentare, în special ce țin de procurarea sistemelor de irigare, infrastructura de postrecoltare, modernizarea parcului tehnic și a echipamentelor agricole, precum și crearea industriei de procesare la scară mică”, a declarat astăzi ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de la București, Adrian Oros, în cadrul unei întrevederi cu liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase.

Potrivit lui Oros, „aceste lucruri sunt necesare pentru a asigura românilor din Republica Moldova șansa practicării unei agriculturi demne de secolul XXI”.

Totodată, Adrian Oros susține promovarea producției agroalimentare din R. Moldova pe piața română. „Acest lucru este în concordanță cu strategia Ministerului Agriculturii, iar fermierii din R. Moldova vor avea mai mult acces pe piața română”.

Partea română a dat asigurări că va furniza asistența tehnică din partea experților din România în domeniul modernizării sectorului agroalimentar și va oferi consultanță în procesul accesării piețelor europene.

Mai mult decât atât, s-a stabilit că se vor organiza schimburi de experiență și tururi de instruire pentru fermierii din R. Moldova și se va susține dezvoltarea fermelor de familie ca entități economice performante, capabile să genereze dezvoltare în comunitățile locale și, totodată, valoare adăugată mare în economie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Petru 02.07.2020 14:07

Daca Nastase devine prim-ministru chiar si temporar,România ar ajuta masiv Republica Moldova.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md