00:05:41 01.11.2020
 
Stiri

Ana Guțu a solicitat colegilor din Guvernul României să susțină în continuare agricultorii din R. Moldova

Actualitate 30.09.2020 16:18 Vizualizări753 Autor: Ziarul National
Ana Guțu a solicitat colegilor din Guvernul României să susțină în continuare agricultorii din R. Moldova Facebook/Ana Guțu


Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEMA) de la București ar putea promova proiecte transfrontaliere importante în domeniul agriculturii, care să fie implementate în România și Republica Moldova.

Șefa Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul României, secretarul de stat Ana Guțu, a declarat astăzi, după întrevederea cu Liviu Rogojinaru, secretar de stat la MEMA, și Aurel Simion, secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), că le-a solicitat colegilor din Guvernul României să susțină producătorii agrcioli din Republica Moldova în eforturile lor de a cultiva, a păstra, a transforma și a comercializa producția agricolă în România și alte țări ale Uniunii Europene.

„Aduc sincere mulțumiri colegilor Liviu Rogojinaru și Aurel Simion pentru expertiză și profesionalism, pentru deschidere și susținerea plenară a inițiativelor discutate”, a declarat Ana Guțu.

Recent, în cadrul altei întrevederi la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ana Guțu a discutat despre oportunitățile de valorificare a cooperării economice România - Republica Moldova, mai cu seamă în domeniile agricultură, IT și industrie ușoară.

CITIȚI și România, PRINCIPALUL partener comercial al R. Moldova atât la export, cât și la import. Partenerul strategic Rusia este mult în spatele României la toate capitolele, accentuează MEI

Amintim că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova și statul unde vindem cele mai multe produse autohtone. Potrivit Biroului Național de Statsitică de la Chișinău, volumul exporturilor moldovenești în România a însumat, în ianuarie-iulie 2020, peste 357 de milioane de dolari, iar cel al importurilor - 348,73 de milioane de dolari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.10.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea nu e o pară m...

26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md