00:25:42 15.06.2024
Stiri

Ambasadorul rus la Londra avertizează că Rusia are „resurse enorme” şi că „nici măcar n-a început să lupte serios” în Ucraina

Actualitate 28.05.2023 20:53 Vizualizări1076 Autor: Ziarul National
Ambasadorul rus la Londra avertizează că Rusia are „resurse enorme” şi că „nici măcar n-a început să lupte serios” în Ucraina  rusemb.org.uk


Ambasadorul rus în Marea Britanie, Andrei Kelin, a dat asigurări că Moscova are „resurse enorme” şi că Rusia „încă nu a început să lupte serios” în Ucraina, în contextul în care Kievul a anunțat că pregăteşte o contraofensivă. „Este o greşeală uriaşă, plină de idealism, să se creadă că Ucraina va învinge”, a spus el, sâmbătă, într-un interviu acordat pentru BBC, potrivit News.ro.

„Rusia este de 16 ori mai mare ca Ucraina. Dispunem de resurse enorme şi nici măcar nu am început să luptăm serios”, susține Andrei Kelin.

Declaraţiile sale ridică semne de întrebare, în contextul în care ruşii înregistrează pierderi grele, iar şeful grupării paramilitare wagenr Evgheni Prigojin nu a ezitat să deplângă în mod public o lipsă de muniţie în ultimele luni.

Ambasadorul rus ameninţă, în contextul în care nu se vede un sfârşit al confruntărilor armate, că acest conflict poate intra într-o „nouă dimensiune”.

Durata războiului depinde de „eforturile întreprinse de către statele membre NATO, şi anume de Regatul Unit, de a contribui la o escaladare a războiului”, susține Andrei Kelin. În același timp, el acuză Ucraina că a inițiat conflictul, pe care-l cataloghează drept o simplă „operaţiune militară specială”, şi dă asigurări că Rusia „nu face decât să apere pământurile care se află sub controlul aceteia şi să-i ajute pe ruşii care trăiesc acolo.

Suntem pe cale să reconstruim Donbasul”, a mai spus el.

Andrei Kelin face aceste declaraţii după ce oficali de la Kiev au sugerat că o contraofensivă ucraineană este iminentă.

„A venit timpul să luăm ceea ce ne aparține”, a declarat sâmbătă, pe Telegram, comandantul-şef al Forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi. Un consilier prezidenţial ucrainean, Mihailo Podoliak, a declarat sâmbătă cotidianului britanic The Guardian că primele operaţiuni preliminare ale contraofensivei ucrainene au început.

Secretarul Consiliului Securităţii Naţionale ucrainene, Oleksii Danilov, a declarat BBC că Ucraina este pregătită să-şi lanseze contraofensiva, însă fără să anunţe o dată în acest sens.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a acuzat duminică Occidentul că „se joacă cu focul”, după ce Statele unite au dat undă verde unor viitoare livrări Kievului a unor avioane americane de vânătoare de tip F-16.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md