03:13:50 12.08.2020
 
Stiri

Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a apreciat reformele din sistemul bancar al Republicii Moldova, care au determinat venirea unor investitori strategici la Chișinău, inclusiv a Băncii „Transilvania”

Actualitate 07.07.2020 13:59 Vizualizări817 Autor: Ziarul National
Ambasadorul României, Daniel Ioniță, a apreciat reformele din sistemul bancar al Republicii Moldova, care au determinat venirea unor investitori strategici la Chișinău, inclusiv a Băncii „Transilvania”


Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, apreciază evoluția reformelor din sistemul bancar al Republicii Moldova, în special transparentizarea acționariatului și alinierea la standardele de supraveghere bancară internaționale, fapt ce a determinat venirea unor investitori strategici europeni, între care și investitorul din România de talie internațională – Banca „Transilvania”.

În cadrul unei întrevederi avute astăzi cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, diplomatul de la București a exprimat deschiderea României de a fi alături de Republica Moldova și de a o susține în parcursul său european, subliniind importanța menținerii independenței autorității monetare și de supraveghere, precum și a modernizării în continuare a sectorului bancar.

Un comunicat de presă al BNM precizează că dialogul dintre cei doi oficiali s-a axat pe colaborarea bilaterală moldo-română, contextul financiar-bancar pe fundalul crizei și abordările băncii centrale în acest sens, precum și necesitatea continuării reformelor în sistemul bancar de la noi.

De asemenea, discuțiile au vizat perspectivele semnării de către Republica Modova a unui acord cu FMI și importanța acestuia pentru dezvoltarea economică a țării.

Guvernatorul Octavian Armașu a menționat însemnătatea pentru Republica Moldova a atitudinii solidare și empatice manifestate de România față de cetățenii noștri prin asistența umanitară și financiară oferită în mod generos în această perioadă dificilă. Oficialul BNM s-a referit, de asemenea, la experiența rezultativă de colaborare dintre Banca Națională a Moldovei și Banca Națională a României.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


I. Chicu 07.07.2020 14:15

Acest ambasador nu are habar ce prezintă sistemul bancar din rm (sute de comisioane care contribuie mai mult de 70% la profitul băncilor, diferența uriașă dintre dobânzile la depozit și împrumuturi, credite preponderent pentru acționari și afiliați, posibilitatea furturilor și lipsa totală a responsabilității etc.). Cine sunt investitorii strategici la Moldinconbank, Agroindbanc??? D-ne ferește de neprofesioniști și nepricepuți - oricine nu ar fi ei...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md