04:47:31 02.07.2022
Stiri

Ambasadorul R. Moldova în SUA, RECHEMAT din funcție: Guvernul a aprobat candidatura noului șef al misiunii noastre diplomatice de la Washington

Actualitate 18.05.2022 16:18 Vizualizări1542 Autor: Ziarul National
Ambasadorul R. Moldova în SUA, RECHEMAT din funcție: Guvernul a aprobat candidatura noului șef al misiunii noastre diplomatice de la Washington
Viorel Ursu, noul Ambasador al R. Moldova în SUA


Guvernul l-a rechemat astăzi din funcție pe Ambasadorul R. Moldova în SUA, Eugen Caras, la doi ani după ce acesta a ajuns la Washington.

Caras a fost propulsat în funcția de șef al misiunii noastre diplomatice în SUA direct din cea de consilier al fostului președinte prorus Igor Dodon.

În aceeași ședință, Guvernul l-a numit în funcția de Ambasador al R. Moldova în SUA, începând cu data de 1 august curent, pe Viorel Ursu.

Viorel Ursu are studii de master în drept european. Din ianuarie 2014 este director de departament – „Programul Europa și Eurasia”. De asemenea, activează în calitate de director regional în exercițiu în cadrul Fundației pentru o Societate Deschisă, în Londra.

În perioada 2003 - 2014, a ocupat funcția de analist superior în cadrul Institutului de Politici Europene pentru o Societate Deschisă, din Belgia. Are o experiență de peste zece ani în management instituțional și în administrarea programelor internaționale de finanțare și asistență tehnică.

Cabinetul de miniștri a mai aprobat astăzi candidatura lui Viorel Cibotaru pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei.

În prezent, Viorel Cibotaru este directorul executiv al Institutului European de Studii Politice din Moldova. Deține experiență în domeniul academic și cel public. A activat în calitate de conferențiar universitar la catedra de jurnalism, a exercitat funcția de director de programe la Institutul de Politici Publice, director al Centrului de informare și documentare privind NATO. În 2015 a fost Ministru al Apărării, iar în anul 2019 – consilier al ministrului de externe și integrare europeană. Viorel Cibotaru este specializat în jurnalism, securitatea naţională şi internaţională, relaţiile externe și diplomația, politici publice etc.

Andrei Popov a fost numit în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Elenă. În perioada 2013 - 2016, Popov a fost ambasador al Republicii Moldova în Austria și în Slovacia prin cumul, precum și reprezentant permanent al țării noastre pe lângă OSCE și Biroul ONU de la Viena.

Diplomatul a fost deputat în Parlament, viceministru al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, secretar I al Ambasadei Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. De asemenea, a activat în calitate de președinte al Institutului pentru Inițiative Strategice și director executiv al Asociației pentru Politică Externă.

Tot astăzi, Mihaelei Mocanu a fost numită în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Austria.

Din octombrie 2019 până în prezent Mihaela Mocanu exercită funcția de șefă a Secției OSCE și Securitate Internațională a Departamentului Cooperare Multilaterală, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Anterior, a activat în calitate de Secretar I și consilier al Ambasadei Republici Moldova în Republica Federală Germania, dar și în România.

În ședința de astăzi, Guvernul i-a mai împuternicit pe ambasadorii noștri de la Kiev și Moscova, Valeriu Chiveri și Lilian Darii, să exercite, prin cumul, și câte alte două funcții de ambasadori - în Turkmenistan și Uzbekistan, respectiv, în Kazahstan și Tadjikistan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md