17:42:53 19.09.2020
 
Stiri

DOC // ALEGERI pe timp de PANDEMIE: Cetățenii R. Moldova ar putea să-și aleagă președintele la toamnă intrând în secțiile de vot cu măști, mănuși și PIXURI personale. Funcționarii electorali, obligați să-și schimbe măștile o dată la trei ore

Actualitate 06.08.2020 10:53 Vizualizări1204 Autor: Ziarul National
DOC // ALEGERI pe timp de PANDEMIE: Cetățenii R. Moldova ar putea să-și aleagă președintele la toamnă intrând în secțiile de vot cu măști, mănuși și PIXURI personale. Funcționarii electorali, obligați să-și schimbe măștile o dată la trei ore


Accesul alegătorilor în secția de votare va fi ghidat, astfel încât în interiorul acesteia să se afle un număr limitat de persoane, iar votanții vor trebui să poarte măști și mănuși, dar și să vină de acasă cu pixul pentru a semna în listele electorale.

De asemenea, fiecărui alegător îi va fi măsurată temperatura la intrarea în secția de vot, iar funcționarii electorali vor avea obligația să-și schimbe masca o dată în trei ore.

Totodată, toate secțiile electorale vor fi dotate cu dezinfectanți și echipamente de protecție.

Aceste măsuri sunt prevăzute în proiectul „Instrucțiuni cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în perioada electorală”, elaborat de Comisia Electorală Centrală (CEC) în prespectiva organizării alegerilor pe timp de pandemie.

„Instrucțiunea reprezintă un plan de acțiuni care reflectă modul în care CEC va administra alegerile locale noi din 6 septembrie 2020 și cele pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020, în contextul valabilității regulilor de protecție și altor dispoziții emise de autorități, având ca scop optimizarea și uniformizarea aplicării procedurilor electorale ce țin de organizarea, amenajarea și dotarea localurilor secțiilor de votare cu materiale și utilaje necesare desfășurării votării în condiții de pandemie, asigurarea funcționarilor electorali și a alegătorilor cu echipamente de protecție”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

CEC așteaptă propuneri pe marginea acestui document până la 15 august 2020.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


V. Pădureanu 06.08.2020 11:02

Probabil că rata de participare ar putea atinge un ”record” de 15%!!!!!!!!!!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md