00:28:31 15.06.2024
Stiri

AJUTOR // 87 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din România au ajuns în R. Moldova pentru a oferi suport în organizarea bunei desfășurări a Summitului CPE

Actualitate 30.05.2023 17:28 Vizualizări1208 Autor: Ziarul National
AJUTOR // 87 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din România au ajuns în R. Moldova pentru a oferi suport în organizarea bunei desfășurări a Summitului CPE


Un număr de 87 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din România au ajuns în Republica Moldova pentru a oferi suport autorităților noastre în organizarea bunei desfășurări a Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care va avea loc pe 1 iunie curent.

Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău transmite că specialiștii români fac parte din Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Aviației, dar și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Forțele și mijloacele antrenate din România țin de acordarea ajutorului medical, protecție chimică, biologică, radioactivă și nucleară, evacuare medicală urgență, module de decontaminare, dar și patru puncte medicale avansate.Totodată, pentru evacuare medicală de urgență, în Republica Moldova urmează să ajungă și două elicoptere SMURD, care vor efectua la necesitate misiuni aero-medicale.

„Sprijinul României vine în contextul implementării Acordului de colaborare pe domeniul gestionării situațiilor de urgență moldo-române începând cu 2014. Astfel ambele state își pot acorda asistență reciprocă în gestionarea crizelor și prevenirea situațiilor excepționale. Un exemplu elocvent în acest sens a fost suportul reciproc în timpul pandemiei, dar și multiplele misiuni aero-medicale SMURD România realizate pentru salvarea vieților omenești în Republica Moldova”, precizează Ministerul de Interne.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md