06:21:35 24.09.2023
Stiri

AJUTOR // 87 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din România au ajuns în R. Moldova pentru a oferi suport în organizarea bunei desfășurări a Summitului CPE

Actualitate 30.05.2023 17:28 Vizualizări1018 Autor: Ziarul National
AJUTOR // 87 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din România au ajuns în R. Moldova pentru a oferi suport în organizarea bunei desfășurări a Summitului CPE


Un număr de 87 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din România au ajuns în Republica Moldova pentru a oferi suport autorităților noastre în organizarea bunei desfășurări a Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care va avea loc pe 1 iunie curent.

Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău transmite că specialiștii români fac parte din Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Aviației, dar și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Forțele și mijloacele antrenate din România țin de acordarea ajutorului medical, protecție chimică, biologică, radioactivă și nucleară, evacuare medicală urgență, module de decontaminare, dar și patru puncte medicale avansate.Totodată, pentru evacuare medicală de urgență, în Republica Moldova urmează să ajungă și două elicoptere SMURD, care vor efectua la necesitate misiuni aero-medicale.

„Sprijinul României vine în contextul implementării Acordului de colaborare pe domeniul gestionării situațiilor de urgență moldo-române începând cu 2014. Astfel ambele state își pot acorda asistență reciprocă în gestionarea crizelor și prevenirea situațiilor excepționale. Un exemplu elocvent în acest sens a fost suportul reciproc în timpul pandemiei, dar și multiplele misiuni aero-medicale SMURD România realizate pentru salvarea vieților omenești în Republica Moldova”, precizează Ministerul de Interne.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

BUREBISTA 31.05.2023 15:44

„Sprijinul României vine în contextul implementării Acordului de colaborare pe domeniul gestionării situațiilor de urgență moldo-române începând cu 2014. Astfel ambele state își pot acorda asistență reciprocă în gestionarea crizelor și prevenirea situațiilor excepționale. ...” Dap, așa-i. Exact ca-n bancul cu puricele și elefantul: ce se mai zguduie podul ăsta când trecem amândoi.Hai să mângâiem orgoliul șî rânza molotoivăneascî, sî aplaudăm clubul proastelor obiceiuri pobedisto-molotoivănești cî poati-poati or agiungi șî aiștia în Europa. Băăă treziți-vă, în special la Chișinău, dar nici cei de la București nu o duceți prea bine (ca mod de acțiune față de pobedistanul „proeuropean”).

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md