06:57:11 02.10.2023
Stiri

AIC e pregătit să primească 50 de aeronave ale participanților la reuniunea CPE. Administrația a investit în noi tehnologii și echipamente de gestionare a traficului aerian și a vopsit o suprafață de peste 50 000 de metri pătrați

Actualitate 30.05.2023 15:25 Vizualizări1383 Autor: Ziarul National
AIC e pregătit să primească 50 de aeronave ale participanților la reuniunea CPE. Administrația a investit în noi tehnologii și echipamente de gestionare a traficului aerian și a vopsit o suprafață de peste 50 000 de metri pătrați


Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) îmbracă „haine de sărbătoare” cu prilejul Summitului Comunității Politice Europene (CPE). Administrația AIC susține că pregătirile sunt pe ultima sută de metri, iar peste 600 de persoane vor „asigura o experiență sigură și confortabilă tuturor participanților la summit”.

„În această perioadă, aproximativ 50 de aeronave cu delegații oficiale la bord urmează să aterizeze pe AIC. Pentru o desfășurare a evenimentului la cel mai înalt nivel, dar și pentru o securitate sporită a zborurilor, au fost implicate aproximativ 600 de persoane, angajați ai aeroportului, care au efectuat lucrări de restabilire a marcajului de aterizare la piste, inclusiv la căile de rulaj, marcaj pe platforma de deservire a aeronavelor pentru 38 de parcări și opt parcări provizorii. Pe toată suprafața de aerodrom au fost vopsite 50 de mii de metri pătrați”, se arată într-un comunicat de presă remis Ziarului NAȚIONAL de către administrația AIC.

Potrivit sursei citate, au fost efectuate investiții în noi tehnologii și echipamente pentru a asigura o eficiență sporită în gestionarea traficului aerian.

Amintim că pe 1 iunie și parțial pe 2 iunie (până la 07:00, ora locală), spațiul aerian al R. Moldova va fi deschis exclusiv pentru aeronavele delegațiilor oficiale, care vor participa la summitul Comunității Politice Europene.

Începând cu data de 2 iunie, ora 07.00, restricțiile vor fi anulate și Aeroportul va reveni la operarea zborurilor în regim obișnuit, conform programului stabilit.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md