03:18:22 16.05.2021
 
Stiri

Ai un număr de telefon vechi, de care nu te mai folosești? Iată ce poţi păţi dacă îl laşi să expire

Actualitate 05.05.2021 08:30 Vizualizări1312 Autor: Ziarul National
Ai un număr de telefon vechi, de care nu te mai folosești? Iată ce poţi păţi dacă îl laşi să expire


Păstrarea aceluiași număr de telefon atunci când îți schimbi telefonul, sau „te portezi” într-o altă rețea prezintă mai multe avantaje decât credeai.

Pe lângă faptul că prietenii și cunoscuții te vor putea găsi în continuare pe baza contactului salvat în agentă, păstrarea aceluiași număr de mobil timp de mulți ani poate funcționa și ca o poliță de asigurare împotriva tentativelor de hacking și accesarea în mod oportunist a datelor tale personale.

Odată ce respectul număr de telefon nu mai este „împrospătat” prin plata abonamentului sau achiziționarea de credit pentru cartela prepay, la expirarea perioadei de grație operatorul de telefonie mobilă își rezervă dreptul de a „recicla” numărul respectiv, atribuindu-l unei alte cartele SIM. Așa se face că o persoană complet străină poate ajunge după ceva timp să folosească vechiul tău număr de mobil.

Teoretic, cineva rău intenționat poate folosi numărul de telefon al unui SIM nou achiziționat pentru a descoperi eventuale conturi online încă asociate acestuia. Spre exemplu, dacă numărul respectiv a fost folosit la autentificarea unui cont Facebook, iar proprietarul acestuia a omis să-l scoată de pe lista numerelor utilizate pentru sistemul de autentificare în doi pași, noul proprietar al cartelei SIM poate folosi opțiunea de recuperare a parolei pentru a obține acces la contul de Facebook.

O altă problemă este că noul proprietar al numărului de telefon va continua să primească actualizări personalizate destinate fostului proprietar. Acest lucru poate fi destul de invaziv – pentru ambele părți. Studiul publicat de Universitatea Princeton relatează un incident în care un utilizator al unui număr nou a fost „bombardat cu mesaje SMS care conțin rezultate ale testelor de sânge și rezervări la întâlniri la SPA”, care erau în mod evident destinate altcuiva.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md