23:08:38 12.04.2021
 
Stiri

AER pentru PACIENȚI: Bani de la Banca Mondială pentru a instala 20 de stații de producere a OXIGENULUI în R. Moldova

Actualitate 08.04.2021 19:24 Vizualizări757 Autor: Ziarul National
AER pentru PACIENȚI: Bani de la Banca Mondială pentru a instala 20 de stații de producere a OXIGENULUI în R. Moldova


În instituțiile medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale vor fi instalate 20 de stații de producere a oxigenului medical, datorită proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în spitalele raionale din Cahul, Căușeni, Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Florești, Comrat, Hâncești, Criuleni, Anenii Noi, la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, Spitalul Clinic Municipal Nr.1 și Spitalul Cancelariei de Stat vor fi instalate stații de oxigen cu o capacitate de 16,8 m³/h.

Totodată, Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul de Medicină de Urgență, Spitalul Clinic Bălți, Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arh. Mihail”, Institutul Mamei și Copilului vor beneficia de stații cu o capacitate de 54,5 m³/h.

Trei stații de oxigen deja au fost instalate în cadrul spitalului raional Hâncești, Criuleni și la Spitalul Cancelariei de Stat.

Oxigenoterapia este extrem de importantă în tratamentul pacienților cu insuficiență respiratorie cauzată de COVID-19, are necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului. Datorită instalațiilor de producere a oxigenului medical, instituțiile medicale vor putea face față tratamentului pacienților cu forme grave și medii de COVID-19.

Până acum au fost achiziționate 92 de ventilatoare și 400 de concentratoare de oxigen în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, urmând să fie achiziționate alte 200 de ventilatoare în scurt timp.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md