13:52:46 29.11.2022
Stiri

Acordul prin care Japonia va oferi R. Moldova un grant de circa opt milioane de euro, RATIFICAT de Parlament: Echipamente medicale de ultimă generație pentru mai multe instituții medicale de la Chișinău

Actualitate 30.09.2022 12:26 Vizualizări799 Autor: Ziarul National
Acordul prin care Japonia va oferi R. Moldova un grant de circa opt milioane de euro, RATIFICAT de Parlament: Echipamente medicale de ultimă generație pentru mai multe instituții medicale de la Chișinău


Acordul dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul Japoniei privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical a fost susținut astăzi de către Parlament în două lecturi.

Acordul prevede un grant de un miliard de yeni sau circa opt milioane de euro acordate de Japonia pentru achiziționarea echipamentelor de diagnostic și tratament pentru cinci spitale de la Chișinău.

Este vorba despre echipamente de ultimă generație pentru Institutul de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului Mamei și Copilului, Institutului Oncologic, Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, care acordă asistență medicală unui număr mare de pacienți, inclusiv refugiaților din Ucraina.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al Japoniei privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical a fost semnat la Chișinău pe data de 17 august 2022.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md